Užsienio reikalų sekretorius Heremis Huntas pasmerkė šį Irano aktą ir pavadino jį „valstybiniu piratavimu“. Tuo pačiu jis vis dėlto pabrėžė, kad Didžioji Britanija nesiekia konfrontuoti su Iranu.

„Stengsimės šią misiją įvykdyti kuo greičiau“, – sakė J. Huntas, referuodamas į naują Europos laivybos apsaugos projektą. Dabar regione patruliuoja vienas britų „HMS Montrose“ karo laivas. J. Huntas priminė, kad Didžioji Britanija į Persijos įlanką nusiuntė dar vieną karo laivą „HMS Duncan“, ir patikslino, kad antrasis laivas atplauks iki liepos 29 d.

Įtampai regione ir taip augant, Irano revoliucinės gvardijos pajėgos penktadienį sulaikė „Stena Impero“, Didžiosios Britanijos vėliava pažymėtą laivą strategiškai svarbiame Persų įlankos Harmūzo sąsiauryje.

Iranas šį žingsnį žengė, praėjus dviem savaitėms po to, kai britų vyriausybė sulaikė Irano tanklaivį Didžiosios Britanijos valdomoje Gibraltaro teritorijoje. Laivas sulaikytas dėl įtarimo jį gabenus naftą į Siriją, o tai draudžia Europos Sąjungos Sirijai paskirtos sankcijos.

J. Huntas taip pat parlamente sakė, kad apsaugos pajėgos „nebus JAV maksimalaus spaudimo Iranui politikos dalis, nes šalis siekia išlikti įsipareigojusi Irano branduoliniam susitarimui ir jį išlaikyti“.