Povandeninis laivas bus dislokuotas Japonijos jūroje, tačiau daugiau informacijos apie laivo ypatybes ar vietą, kur lyderis jį apžiūrėjo, neskelbiama.

„Aukščiausiasis lyderis detaliai susipažino su jo veiklos ir taktiniais duomenimis ir kovinių ginklų sistemomis“, – pranešė KCNA.

Prieš savaitę Pchenjanas perspėjo, kad kitą mėnesį planuojamos JAV ir Pietų Korėjos karinės pratybos „paveiks“ siūlomas surengti darbinio lygio derybas dėl Šiaurės Korėjos branduolinio arsenalo. Toks susitarimas buvo pasiektas per ekspromtu Demilitarizuotojoje zonoje (DMZ), kuri Korėjos pusiasalį dalija jau 66 metus po Korėjos karo, surengtą Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) susitikimą birželio 30-ąją.

Tačiau nuo to laiko JAV ir Šiaurės Korėjos delegacijos susitikusios nebuvo.

Pietų Korėjoje dislokuota apie 30 tūkst. amerikiečių karių, o ten kasmet vykstančios karinės pratybos, kuriose dalyvauja dešimtys tūkstančių pietų korėjiečių karių nuolat pykdo Pchenjaną. Šiaurės Korėja tas pratybas vadina invazijos repeticijomis.

Šiaurės Korėja praėjusią savaitę pasmerkė artėjančias JAV ir Pietų Korėjos pratybas pavadinusi jas „akivaizdžiu spaudimu“ Pchenjanui ir bendro D. Trumpo ir Kim Jong Uno pareiškimo, pasirašyto per jųdviejų istorinį susitikimą pernai Singapūre, „dvasios pažeidimu“.

Tos pratybos sulaukė Pchenjano kritikos nepaisant to, kad buvo sumažintas jų mastas, siekiant skatinti dialogą su Šiaurės Korėja.

D. Trumpas savo ruožtu pirmadienį pareiškė, kad vyksta „labai teigiama korespondencija su Šiaurės Korėja“.

„Nėra jokių branduolinių bandymų, jokių raketų bandymų, nieko“, – tvirtino JAV lyderis.

Pirmasis D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas įvyko pernai Singapūre, bet baigėsi tik aptakiu pažadu dėl denuklearizacijos.

Vasarį Hanojuje surengtas abiejų lyderių antrasis susitikimas iširo nesusitarus, ko branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėja galėtų atsisakyti mainais į tarptautinių sankcijų sušvelninimą.