Sekmadienį renkami 124 aukštųjų rūmų – ne tokių įtakingų kaip žemieji – nariai. Aukštuosiuose rūmuose, kurie nerenka premjero, yra 245 vietos; rinkimai kas treji metai vyksta į maždaug pusę jų.

Žiniasklaidos apklausos rodė, kad Sh. Abe valdantysis blokas turėtų išsaugoti daugumą. Sh. Abe vadovaujama Liberalų demokratų partija nuo 2012 metų yra laimėjusi penkerius parlamento rinkimus iš eilės.

Sh. Abe prioritetas buvo Japonijos ekonomikos atgaivinimas, be to, jis nuolat stiprino šalies gynybą kilus Šiaurės Korėjos raketų ir branduolinių ginklų grėsmėms, stiprėjant Kinijos kariuomenei ir ambicijoms. Sh. Abe taip pat pademonstravo savo diplomatinius įgūdžius puoselėdamas šiltus santykius su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

Japonijos premjeras tikisi gauti pakankamai vietų, kad galėtų padidinti tikimybę keisti konstituciją. Tai jo seniai deklaruojamas tikslas, kurį jis nori pasiekti iki savo kadencijos pabaigos 2021 metais.

Tačiau Sh. Abe ir jo konservatyvūs rėmėjai susiduria su iššūkiais, nes rinkėjai atrodo labiau susirūpinę savo darbo vietomis, ekonomika ir socialine apsauga.