Indijos „Wildlife Trust“ paskelbtoje nuotraukoje matyti, kaip milžiniškas plėšrūnas ilsisi ant lovos neįvardijamos šeimos namuose Asamo valstijoje esančiame Harmuti kaime, rašo cnn.com.

Manoma, kad tigras atkeliavo iš kaimynystėje esančio Kazirangos nacionalinio parko, esančio UNESCO pasaulio paveldo objektų sąraše. Šiame parke gyvena tigrai, drambliai, meškos, be to, tai yra didžiausios pasaulyje šarvuotųjų raganosių populiacijos namai.

„Mūsų veterinaras drauge su Asamo miškų departamentu planuoja į namą užklydusiam tigrui duoti raminamųjų. Po potvynių Asame gali atsirasti neįprastų svečių!“, – penktadienį „Twitter“ rašė Indijos „Wildlife Trust“.

Rohini Ballave Saikia, Kazirangos nacionalinio parko direktoriaus pavaduotojas, sakė, kad buvo mėginta tigrą perkelti, tačiau galiausiai leista jam elgtis taip, kaip nori. „Dabar yra jų įprastų veiklų metas, mat atvėso“, – aiškina R. B. Saikia.

Jis teigia, kad gyvūnui galiausiai nebuvo duota raminamųjų, nes „jis buvo ramus ir nekėlė pavojaus“.



Laisvėje gyvena tik 3900 tigrų, tad, pasak „World Wildlife Fund“, šie gyvūnai laikomi nykstančiais.

Tigras nebuvo vienintelis gyvūnas, kurį išplukdė staigus potvynis. Indijos „Wildlife Trust“ pranešė, kad parkas nežino, kur per pastarąją nelaimę dingo dalis elnių, raganosių ir dramblių.

Pareigūnų skaičiavimu, dėl nuolatinių liūčių daugiau nei 95 procentai Kazirangos nacionalinio parko atsidūrė po vandeniu. Penktadienį Arunas Vigneshas iš Indijos miškų tarnybos „Twitter“ paskelbė sukrečiantį vaizdą: raganosiai ieško prieglobsčio nuo kylančio vandens. Kitame vaizdo įraše matyti, kaip gelbėjimo tarnybos komanda į plaustą traukia mažą raganosio jauniklį.

„Gyvūnai patys ieško aukštesnių vietovių, kai prasideda liūtys, tačiau tam, kad atsidurtų aukščiau, jiems reikia pereiti nacionalinį greitkelį. Gyvūnams, kurie susižeidžia kirsdami greitkelį ir negali judėti toliau, padeda parko darbuotojai“, – aiškina R. B. Saikia.

Nuo liepos 13 iki 18 dienos draustinyje Asamo valstijos nelaimių reguliavimo tarnyba iš viso užfiksavo 83 gyvūnų žūtį.

Minėtasis tigras buvo pastebėtas netoli greitkelio vakar 8.30 ryte. Pasak Indijos „Wildlife Trust“, jis judėjo iš parko. Organizacijos teigimu, gyvūnas „veikiausiai buvo pasimetęs ir peršoko per metalo laužo garažo sieną, o galiausiai prisiglaudė tamsiame kambaryje“.

Nuo to laiko, kai liepos viduryje pietryčių Azijoje prasidėjo liūtys, žuvo jau daugiau nei 227 žmonės. Liūtys iš viso paveikė daugiau nei 10,3 milijono žmonių.