„Šios tviterio žinutės NEBUVO rasistinės. Rasizmo aš neturiu!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas, JAV įstatymų leidėjams rengiantis balsuoti dėl rezoliucijos, kuria būtų pasmerkti jo „rasistiniai komentarai“.

Virtinėje sekmadienio žinučių tviteryje prezidentas užsipuolė keturias Kongreso nares – ispanakalbių, arabų, somaliečių ir afroamerikiečių kilmės – ir ragino jas grįžti į šalis, iš kurių jos atvyko.

Demokratų lyderiai kategoriškai pasmerkė D. Trumpo komentarus ir reiškė paramą Atstovų Rūmų narėms Alexandriai Ocasio-Cortez, Rashidai Tlaib, Ilhan Omar ir Ayannai Pressley. Visos jos, išskyrus I. Omar, yra gimusios Jungtinėse Valstijose.

Smerkdamas „vadinamąjį balsavimą“, numatytą vėliau antradienį, ir pavadinęs jį „apgavikišku demokratų žaidimu“, D. Trumpas paragino respublikonus „neparodyti silpnumo ir nepakliūti į jų spąstus“.

„Tai turėtų būti balsavimas dėl nešvankios kalbos, pareiškimų ir melo, kuriuos sakė šios Kongreso narės demokratės, kurios, tikrai tikiu remdamasis jų veiksmais, nekenčia mūsų šalies, – rašė prezidentas. – Gaukit sąrašą SIAUBINGŲ dalykų, kuriuos jos pasakė.“

„(Atstovų Rūmų pirmininkė) Nancy Pelosi bandė jas nustumti, bet dabar jos amžiams susijusios su Demokratų partija“, – pareiškė D. Trumpas, įgeldamas demokratų kontroliuojamų Atstovų Rūmų lyderei, kuri iki šiol palaikydavo nereikšmingus santykius su minėtomis keturiomis kairiosios pakraipos atstovėmis, dirbančiomis pirmą kadenciją.

„Pasimatysime 2020 metais!“ – pridūrė D. Trumpas, paminėdamas kitų JAV prezidento rinkimų metus.