Atrodo, kad šis Užsienio reikalų ministerijos pareiškimas skirtas padidinti spaudimą Jungtinėms Valstijoms, abiem šalims mėginant atgaivinti į Korėjos pusiasalio denuklearizaciją nukreiptas pastangas.

Pareiškime sakoma, kad artėjančios JAV ir Pietų Korėjos karinės pratybos, kurios, Pchenjano teigimu, yra įsiveržimo repeticijos, verčia Šiaurės Korėją persvarstyti, ar ji turėtų vykdyti JAV duotus pažadus.

„Nors dedamos pastangos organizuoti Šiaurės Korėjos ir JAV darbinio lygio derybas po aukščiausio lygio susitikimo Panmundžome, JAV planuoja dalyvauti karinėse pratybose „19-2 Dong Maeng“, – valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) citavo neįvardytą URM pareigūną.

„Jeigu tai bus įgyvendinta, tai paveiks darbinio lygio derybas“, - pridūrė jis.

Dokumente sakoma, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas žadėjo neberengti su Pietų Korėja mokymų per savo pirmąjį ir trečiąjį susitikimą su šiaurės korėjiečių lyderiu Kim Jong Unu.

Pareiškime nurodoma, kad Pchenjanas nepasirašęs jokių dokumentų, teisiškai įpareigojančių jį įšaldyti branduolinių ginklų ir raketų bandymus.