„Normaliame teisme būtų galimybė apskųsti (rinkimų) komisijos sprendimą, bet mūsų teisme tai neįmanoma. Tačiau kovosime dėl kiekvieno parašo. Pirmadienį būsime apygardos komisijoje. Antradienį 10 val. ryto kartu su visais nepriklausomais kandidatais eisime prie Centrinės rinkimų komisijos reikalauti susitikimo su Ela Pamfilova“, – žurnalistams sakė liberaliosios partijos „Jabloko“ narys Sergejus Mitrochinas, paminėdamas Rusijos centrinės rinkimų komisijos (CRK) pirmininkę.

„Dabar visoje Maskvoje (iš rinkimų) šalinami nepriklausomi kandidatai. Nuo rytojaus pradedame organizuoti nenutrūkstamas protesto akcijas, nes tai yra mūsų teisė. Ne iš mūsų atimami mandatai, o iš jūsų atimamas politinis atstovavimas“, – pareiškė žinomas Rusijos opozicijos politikas Ilja Jašinas.

Su miesto valdžia nesuderinta nepriklausomų kandidatų protesto akcija prasidėjo viename Maskvos centre esančiame skvere, o vėliau persikėlė prie merijos.

Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, akcijos dalyviai mojavo plakatais su užrašais „Tai – mūsų miestas“ ir „Leiskite kandidatams dalyvauti“ bei skandavo nepriklausomų kandidatų į Maskvos tarybą palaikymo šūkius.

Penktadienį I. Jašinas pareiškė, kad CRK darbo grupė 11,4 proc. jo surinktų rinkėjų parašų pripažino negaliojančiais, ir tai viršija leistiną 10 proc. ribą.

Maskvos rinkimų komisijos vadovas Valentinas Gorbunovas savo ruožtu tvirtino, kad komisijų darbuotojai tiek opozicijos, tiek provyriausybinių kandidatų dokumentuose rado daugiau nei leidžiama negaliojančių parašų.

Rinkimai į Maskvos tarybą vyks rugsėjo 8 dieną, visi 45 deputatai bus renkami vienmandatėse apygardose.