Šalies skrydžių saugumo duomenys yra prasti – nepaliečių oro linijoms yra draudžiama skraidyti Europos Sąjungos oro erdvėje. Be to, Nepalo oro uostai garsėja tuo, kad juose labai sunku nutūpti.

„Yeti Airlines“ lėktuvas „ATR 72-500“, su 66 keleiviais atskridęs į Katmandu iš Pietų Nepalo, nuslydo nuo tūpimo tako ant žolės ir sustojo už maždaug 15 metrų. Du žmonės buvo sužeisti.

„Mūsų komandos dirba, kad pašalintų lėktuvą ir vėl atidarytų oro uostą“, – naujienų agentūrai AFP sakė oro uosto generalinis direktorius Rajas Kumaras Chettri.

Pasak jo, pašalinti prancūzų ir italų gamybos turbopropelerinį lėktuvą trunka ilgai, nes dėl smarkaus lietaus žemė yra pažliugusi.

Pernai rugsėjį pareigūnai dirbo 11 valandų, kol patraukė vidaus reisu atskridusį ir panašiai nuo tako nuslydusį lėktuvą. Dar keliais mėnesiais anksčiau Malaizijos lėktuvas su 139 žmonėmis nutraukė pakilimą ir taip pat nuslydo nuo tako.

2018 metų kovą netoli šio oro uosto sudužus „US-Bangla Airways“ lėktuvui žuvo 51 žmogus.

Šioje Himalajų valstybėje yra vieni atokiausių ir sudėtingiausių lėktuvų kilimo ir tūpimo takų pasaulyje. Šiuos takus supa sniegu padengtos viršukalnės, o prisiartinti prie jų sunku net patyrusiems pilotams.