„Mano sąžinė yra švari. Bylinėsiuosi su tais, kas ketina teigti, kad „Lygos“ pinigai gauti iš Rusijos. „Lygos“ finansai yra skaidrūs“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė M. Salvini.

„Tai tiesiog juokinga. Nieko neprašėme duoti nė vieno rublio, dolerio, džino su toniku“, – pridūrė jis.

Tai ne pirmas kartas, kai ultradešiniosios partijos vadovas, neigdamas jam mestus kaltinimus, užsimena apie alkoholinius gėrimus. Trečiadienį jis pareiškė: „Niekada nepaėmiau nė vieno rublio, nė vieno dolerio, nė vienos lyros ir nė butelio degtinės finansavimo iš Rusijos.“

Ketvirtadienį vicepremjeras patikino, kad po kelionių po Rusiją namo parsiveža nė pinigus savo partijai, o tokius suvenyrus kaip matrioškos ir filmuko „Maša ir lokys“ produkciją dukrai.

M. Salvini penktadienį teigė, kad „išvykdami į užsienį kalbamės apie politiką ir prekybos susitarimus Italijos kompanijoms“.

Trečiadienį svetainėje „BuzzFeed“ buvo paskelbta įtarimų, kad M. Salvini artimas patarėjas Gianluca Savoini rengė slaptus susitikimus Maskvoje, esą siekdamas užsitikrinti rinkimų kampanijos finansavimą iš Rusijos investuotojų.

Pasak portalo, spalio 18 dienos susitikimas – surengtas kiek daugiau nei pusė metų iki rinkimų į Europos Parlamentą – yra Maskvos sąmokslo su ultradešiniaisiais Europos populistų judėjimais naujausias įrodymas.

Remiantis pateiktu pokalbio nuorašu, per viename Maskvos viešbutyje vykusias derybas daugiausia dėmesio buvo skiriama galimam sandoriui – kad viena Rusijos naftos bendrovė kasmet parduotų maždaug 3 mln. tonų kuro Italijos naftos milžinei ENI. Šio sandorio vertė siekė maždaug 1,5 mlrd. JAV dolerių.

Šeši jame dalyvavę asmenys – G. Savoini, dar du italai ir trys neįvardyti rusai – aptarinėjo, kaip šio sandorio pinigai galėtų patekti į „Lygos“ iždą, skelbia „BuzzFeed“.

„Jų formalus tikslas buvo sandoris dėl naftos pirkimo, tačiau jų tikrasis ketinimas buvo pakenkti liberaliosioms demokratijoms ir formuoti naują, nacionalistinę Europą, besilygiuojančią į Maskvą“, – nurodoma straipsnyje.

Lieka „neaišku, ar viešbutyje „Metropol“ aptarinėtas susitarimas buvo kada nors įgyvendintas ir ar M. Salvini „Lyga“ gavo kokį nors finansavimą“ iš Rusijos įmonės, rašoma svetainėje.

Nuskambėjus tokiems įtarimams, Italijos opozicija paragino nedelsiant pradėti tyrimą.