Jungtinių Valstijų specialusis atstovas Sirijai Jamesas Jeffrey pabrėžė, kad nors vokiečių kareiviai nebūtinai turėtų dalyvauti mūšiuose, jie galėtų palengvinti JAV pajėgoms tenkančią naštą, padėdami su oro transportu, logistika, mokymais ir technine pagalba, cituoja laikraštis „Welt am Sonntag“ ir naujienų agentūra DPA.

Vokietija, į kurią pirmiausia atsigręžė prezidentas Donaldas Trumpas, ragindamas JAV sąjungininkes padidinti išlaidas gynybai, yra pažadėjusi savo žvalgybos orlaivius „Tornado“ JAV vadovaujamai koalicijai, bandančiai nugalėti Islamo Valstybės kovotojus Sirijoje. Tam, kad būtų pakeistas mandatas, reikėtų parlamento patvirtinimo, o A. Merkel greičiausiai susidurtų su savo koalicijos dalių opozicija.

Vokietija negali siųsti kareivių į Siriją dėl „teisinių priežasčių“, laikraščiui „Die Welt“ sakė vyresnysis socialdemokratų įstatymų leidėjas Fritzas Felgentreu. Socialdemokratai yra A. Merkel koalicijos jaunesnysis partneris.

A. Merkel krikščionių demokratų vadovaujamo partijų bloko pirmininko pavaduotojas Johannas Wadephulas DPA pabrėžė, kad Vokietija neturėtų kategoriškai atmesti JAV prašymo.

D. Trumpas gruodžio mėnesį teigė, kad išves karines pajėgas iš Sirijos ir paskelbė Islamo Valstybę nugalėta. Pranešimas sukėlė nuogąstavimų, kad JAV palieka savo sąjungininkus kurdus neapsaugotus nuo Turkijos išpuolių. Vėliau D. Trumpas sutiko palikti šalyje 400 JAV karių po to, kai Amerikos kariniai pareigūnai ir Kongreso nariai pareiškė, kad pasitraukimas pernelyg ankstyvas.

J. Jeffrey sakė, kad aptarė JAV prašymą su Vokietijos vyriausybės pareigūnais ir jie svarsto, ką galėtų padaryti, pranešė „Welt am Sonntag“.