„Po trijų dienų įtempto dialogo su Venesuelos opozicionieriais susitarėme įkurti nuolatinį dialogo biurą“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

Jis pabrėžė, kad labai vertina Norvegijos vyriausybės palaikymą rengiant tas derybas, bei pareiškė esantis „absoliučiai įsitikinęs, kad greitai pasieksime didelį susitarimą dėl taikos ir sambūvio“.

Barbadoso saloje Venesuelos vyriausybės ir opozicijos atstovų derybos prasidėjo liepos 8 dieną.

Venesuelą yra apėmusi ekonominė krizė ir politinė priešprieša tarp prezidento N. Maduro vyriausybės ir Nacionalinės Asamblėjos pirmininko Juano Guaido.

Opozicijos lyderis J. Guaido šių metų pradžioje pasiskelbė laikinuoju šalies prezidentu; jį pripažįsta JAV ir daugiau kaip 50 kitų valstybių.

Naftos turtinga, bet lėšų stokojanti Venesuela jau penkerius metus kenčia recesiją. Šalyje stinga būtiniausių dalykų, tokių kaip maisto produktai ar vaistai, ir beveik ketvirtadaliui iš 30 mln. šalies gyventojų reikia skubios pagalbos, rodo Jungtinių Tautų duomenys.

Venesuelos priešiškoms stovykloms atstovaujančios delegacijos pirmą kartą akis į akį susitiko Osle gegužės pabaigoje. Pasirengimas derybų procesui prasidėjo dviem savaitėmis anksčiau, tarpininkaujant Norvegijai.