„Ginant principines pozicijas dėl santykių su Rusija būtina Europos ir JAV vienybė“, – sakė U. Reinsalu, ketvirtadienį susitikęs su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Davidu Hale'u.

„Užsienio reikalų ministras taip pat išreiškė nepasitenkinimą dėl Rusijos grąžinimo į Europos Tarybos Parlamentinę Asamblėją“, – nurodoma ministerijos pranešime.

Susitikime taip pat buvo aptarti Rusijos eksporto dujotiekio projekto „Nord Stream 2“, konfliktų Ukrainoje, Gruzijoje ir Sirijoje klausimai. Estijos diplomatijos vadovas su JAV atstovu taip pat kalbėjosi apie bendradarbiavimą JT Saugumo Taryboje, kur 2020–2021 metais Estija bus nenuolatinė narė.

„Numatyti vizitų mainai, ryšių stiprinimas ir konsultacijos visomis Saugumo Tarybos darbotvarkės temomis“, – pabrėžė ministras.

Be to U. Reinsalu pateikė Trijų jūrų (Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūros) valstybių viršūnių susitikimo organizavimo Estijoje pasiūlymą. Pasak jo, susitikimas „leis sustiprinti bendradarbiavimą Jungtinėse Valstijose konkrečiose srityse, įskaitant energetikos ir infrastruktūros sritis“.