„Niekada neatsisakėme dalyvauti nei viename iš siūlomų derybų formatų, įskaitant ir Normandijos formato išplėtimą. Vis dėlto, pirmiausia, šiam formatui ir aukščiausio lygio susitikimui turi būti gerai pasirengta, tai akivaizdu. Visų antra, daugiau ar mažiau kalbėtis bus galima po to, kai įvyks Ukrainos parlamento rinkimai ir bus suformuota nauja Vyriausybė. Visų trečia, nežinau, kaip sureaguos kiti siūlomo formato dalyviai“, – žurnalistams sakė V. Putinas.

Rusijos prezidentas taip pat priminė, kad Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May artimiausiu metu paliks postą.

„Kodėl ji pakviesta į šį susitikimą? Ji sutinka, ar ne? Neaišku. Kaip į tai reaguoja amerikiečių administracija? Mes nežinome. Kaip reaguoja Vokietija, Prancūzija? Visus šiuos klausimus dar reikia išspręsti“, – kalbėjo V. Putinas.

„Mes niekada neatsisakome palaikyti ryšius, jei tik jie atneša naudos. Ir šis (pasiūlymas) taip pat gali būti įdomus“, – pabrėžė Rusijos prezidentas.

Pirmadienį Ukrainos prezidentas V. Zelenskis pakvietė V. Putiną susitikti Minske.

„Noriu kreiptis į Rusijos Federacijos prezidentą Vladimirą Putiną. Reikia pasikalbėti? Reikia. Aptarkime, kieno Krymas ir ko nėra Donbase. Pokalbiui kompaniją siūlau tokią: jūs, aš, JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas“, – savo feisbuko paskyroje paskelbtame vaizdo įraše sakė V. Zelenskis.

„Manau, Aliaksandras Lukašenka su malonumu priims mus Minske. Nekeičiame ir neatsisakome jokių diplomatinių formatų. Siūlome pasikalbėti“, – kreipimąsi užbaigė Ukrainos prezidentas.