„Lauk iš čia, sukčiau. Ar negirdi, ką sakau?“ – prezidentas užsipuolė Jaroslavą Hodunoką. Kiti reguliariai vykstančio susitikimo dalyviai prezidento žodžius palydėjo aplodismentais.

Gėdingai išvytas politikas pagrasino V. Zelenskį paduoti į teismą, jis žurnalistams tvirtina, kad 2002 metais jam iškelta baudžiamoji byla buvo sufabrikuota.

Komikas ir aktorius V. Zelenskis, balandį triuškinančiu rezultatu laimėjęs Ukrainos prezidento rinkimus, žadėjo Ukrainoje korupcijos piktžolę išrauti su šaknimis. Prognozuojama, kad jo politinė partija laimės ir liepos 21 dieną vyksiančius Ukrainos parlamento rinkimus.

V. Zelenskis su politikais iš Kijevo regiono buvo susitikęs aptarti svarbiausių naujų projektų, tarp kurių – naujos ligoninės statybos.

Vietos tarybos sekretorius ir partijos „Tėvynė“, kuriai vadovauja buvusi ministrė pirmininkė Julija Tymošenko, narys J. Hodunokas per susitikimą pareiškė, jog yra problemų dėl finansavimo.

V. Zelenskis iš karto sureagavo pareikšdamas, kad J. Hodunokas daug kalba, bet nieko nedaro, o tada savo telefone perskaitė, jog jis teistas už plėšimą ir agresiją.

„Pasakykit, tai tiesa ar melas... kad Boryspilio miesto tarybos sekretorius buvo pripažintas kaltu dėl... plėšimo ir sunkaus kūno sužalojimo. Jaroslavai Mikolaivyčiau, tai jūs?“ – pasiteiravo prezidentas.

„Man nepatinka nusikaltėliai“, – pareiškė V. Zelenskis, kai jo apsauginis iš salės išlydėjo J. Hodunoką.

Iki tol menkai kam žinomas politikas žurnalistams pareiškė, kad Ukrainos prezidentą paduos į teismą.

Jis „Ukrainska Pravda“ laikraščiui sakė, kad 2002 metais iškelta byla buvo sufabrikuota. Laikraštis paskelbė teismo nutarties kopiją ir pridūrė, kad politikas buvo nuteistas bausmės vykdymą atidedant.