JAV Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS) perspėjo apie staigių potvynių pavojų, miestą užklupus audrai, per kurią buvo užtvindyta nemažai kelių ir uždarytos miesto pagrindinės eismo arterijos. Taip pat buvo sutrikęs oro uostų ir geležinkelių tinklų darbas, todėl nemažai reisų teko atidėti.

JAV sostinėje įsikūrusiame Ronaldo Reagano oro uoste vos per valandą iškrito apytiksliai 83 mm kritulių, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė NWS.

Internete ir per vietos televizijas parodytuose dramatiškuose vaizdo įrašų, kuriuose matyti keliuose netoli garsiųjų lankytinų vietų, tokių kaip Vašingtono paminklas, įstrigę apsemti automobiliai, taip pat ant mašinų stogų užlipę vairuotojai, besigelbėjantys nuo kylančio vandens.

Be to, buvo užlietas Nacionalinio archyvo, kur saugomi vieni svarbiausių Amerikos istorijai dokumentų, pagrindinis generatorius, todėl pastate buvo dingusi elektra. Taip pat buvo užtvindytos gretimos gatvės.

Avarinės tarnybos informavo, kad sulaukė dešimčių pranešimų iš pagalbos prašusių piliečių. Nepaisant didelio potvynių masto, jokių pranešimų apie žuvusiuosius nebuvo gauta.

Vėliau pirmadienį atslūgus vandens lygiui, Kolumbijos apygardoje – kur yra Vašingtonas – bei netoliese esančiuose Virdžinijos ir Merilando valstijų rajonuose pradėta vertinti padarytą žalą.

Dėl liūčių sutrikdytas elektros energijos tiekimas paveikė šimtus gyventojų, rodo elektros tinklų bendrovė „Pepco“ žemėlapis.

„Nesiartinkite prie išvartytų elektros stulpų – visuomet turėkite omeny, kad srovė tebėra įjungta“, – „Twitter“ parašė „Pepco“.