Stambulo prokuratūra pranešė išdavusi arešto orderius 176 tarnybą atliekantiems kariams, įskaitant vieną pulkininką, penkis majorus ir 100 leitenantų iš įvairių ginkluotųjų pajėgų dalinių. Visi jie įtariami palaikant ryšius su musulmonų pamokslininko Fethullah Guleno judėjimu.

Ankara tvirtina, kad JAV gyvenantis F. Gulenas yra nesėkmingo mėginimo nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą sumanytojas, bet pats jis tokius kaltinimus kategoriškai neigia.

Egėjo regione esančio Izmyro miesto prokuroras liepė suimti 35 įtariamuosius, įskaitant 20 tarnybą atliekančių karių ir 10 civilių, informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra. Jos žiniomis, aštuoni asmenys jau buvo sulaikyti.

Tuo metu šiaurės vakarinės Kodžaelio provincijos prokuroras nurodė septyniuose miestuose areštuoti 17 įtariamųjų, įskaitant devynis dabartinius ir buvusius kariškius, pranešė naujienų agentūra.

Nuo 2016 metų teisėsauga sulaikė dešimtis tūkstančių asmenų, o reidai, panašu, artimiausiu metu nenutrūks. Šalyje beveik kasdien išduodami arešto orderiai, nepaisant Turkijos sąjungininkų Vakaruose ir žmogaus teisių gynėjų kritikos.

Kritikai įsitikinę, kad vyriausybė per šiuos valymus susidoroja su disidentais, bet turkų pareigūnai tvirtina, jog tokios operacijos būtinos norint pašalinti F. Guleno įtaką valstybinėms institucijoms.