Vienas darbininkas šeštadienį vakare aptiko šiuos ginklus paslėptus po vieno pastato laiptais Anderlechte – sostinės rajone, kur savaitgalį lenktyniavo dviratininkai.

„Šiuo metu nėra jokių požymių, kad buvo ketinama ateityje panaudoti šiuos sprogmenis per ataką“, – nurodoma Briuselio prokuratūros pareiškime.

„Niekas neleidžia mums pasakyti, kad „Tour de France“ buvo (užpuolikų) taikinys“, – naujienų agentūrai AFP sakė prokuratūros atstovas Denisas Goemanas.

„Taip pat nagrinėjama teorija, kad buvo aptiktas slaptas senų sprogmenų sandėlis“, – pridūrė jis.

Pareiškime rašoma, kad tyrėjams šeštadienį, apytiksliai 19 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku buvo pranešta apie krepšį su sprogmenimis, peiliais ir kastetais.

Atlikus pradinį tyrimą, paaiškėjo, kad sprogstamieji užtaisai yra „savadarbiai“, informavo prokuratūra. Pasak jos, kol kas niekas nebuvo sulaikytas, o tyrimas šiuo metu tęsiasi.

Belgiją per pastaruosius kelerius metus nusiaubė kelios islamistų atakos. Rimčiausias išpuolis buvo surengtas 2016 metų kovo 22 dieną, kai Briuselio oro uoste ir vienoje metropoliteno stotyje susisprogdino keli mirtininkai. Tąsyk žuvo 32 žmonės, dar šimtai buvo sužeisti.

„Tour de France“ vyksta padidinto saugumo sąlygomis. Šios įspūdingos lenktynės po Prancūziją tęsis tris savaites ir prasidėjo šeštadienį Briuselio akmenimis grįstose gatvėse.