Jis kreipėsi į Rusijos lyderį, pavadindamas jį okupantu, bei pareiškė, kad V. Putinui ir jo vergams Sakartvelo žemėje vietos nėra. Vaizdo įrašas skelbiamas „YouTube“ platformoje, rašo novayagazeta.ee.

Laidų vedėjo pasisakymas Tbilisyje paskatino protestų. Prie televizijos kanalo pastato susirinkusieji skandavo tokius šūkius kaip „Gruzija be Rustavi-2“ ir į bendrovės pusę mėtė šakas, kiaušinius ir tuščius butelius. Protestų dalyviai taip pat reikalavo, kad televizijos kanalo vadovybė ir laidų vedėjas atsiprašytų.

Kaip spėjama, dėl protestų generalinis televizijos kanalo direktorius Nika Gvaramija pareiškė, kad bendrovė dėl grasinimų televizijos kanalo žurnalistams transliacijas nutraukia. Vėliau kanalas veiklą atnaujino, o jo valdžia dėl skandalingo G. Gabunijos pareiškimo atsiprašė. Nepaisant to, atstovai patikino, kad atleisti N. Gabunijos kol kas neketina.

Sakartvelo prezidentė Salome Zurabišvili taip pat pasakė, ką galvoja apie V. Putinui skirtus šalies žurnalisto žodžius.

„Koks to tikslas – naujo karo provokacija ar revanšas, galbūt perversmas be pabaigos? Kad ir kaip ten būtų, tokie veiksmai nukreipti prieš mūsų šalį“, – teigiama prezidentės atstovų išplatintame pranešime spaudai.

Panašią nuomonę išsakė ir Sakartvelo ministras pirmininkas Mamuka Bachradzė, kuris incidentą „Rustavi-2“ eteryje pavadino pasibjaurėtina provokacija ir bandymu destabilizuoti padėtį šalyje.

Remiantis Tarptautinio respublikinio instituto (IRI) duomenimis, „Rustavi 2“ – antras pagal populiarumą Sakartvelo televizijos kanalas.

Į incidentą tiesioginiame eteryje sureagavo ir V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jis pasinaudojo proga apkaltinti gruzinus rusofobija.

D. Peskovas mano, kad Rusijos vadovui tiesioginiame Sakartvelo televizijos kanalo „Rustavi 2“ eteryje skirti necenzūriniai užgauliojimai ir įžeidinėjimai yra „didžiulė gėda visiems gruzinams“. Tokią mintį jis išsakė žurnalistams, skelbia RBK.

Oficialus Rusijos prezidento atstovas pažymėjo esą pastaruoju metu Sakartvele galima pastebėti „vis naujų ir naujų rusofobiškų incidentų“.

Pagrindine priežastimi D. Peskovas įvardijo šalies valdžios nenorą ir nepasirengimą „pažaboti ekstremistines nuotaikas“.

„Žinoma, mes tai vertiname kaip absoliučiai nepriimtiną ir smerktiną elgesį. (...) Tokio pobūdžio elgesys, ar jis būtų išprovokuotas siekiančių dar labiau apsunkinti Rusijos ir Gruzijos santykius, ar būtų paprasčiausios beprotybės išraiška, kompromituoja Gruzijos žmones. (...) Tai didelė gėda visiems gruzinams“, – konstatavo D. Peskovas.