Tuo tarpu vyriausybės atstovas spaudai Ali Rabiei pažymėjo, jog Iranas tikisi, kad branduolinį susitarimą pavyks išsaugoti, ir deda pastangas, kad tai įvyktų.

„Iranas tikisi išsaugoti Bendrąjį išsamių veiksmų planą (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA), bet ne bet kokia kaina ir ne savo nacionalinių interesų sąskaita“, – pareiškė jis.

A. Araghchi pridūrė, jog šiuo metu „reikalingos naujos iniciatyvos“, kad būtų galima išsaugoti susitarimą.

Jo teigimu, tai, kad Iranas atsisako tam tikrų pagal susitarimą prisiimtų įsipareigojimų, nereiškia, jog Iranas traukiasi iš susitarimo, nes Teheranas nori jį išgelbėti.

Pareigūnai kalbėjo per spaudos konferenciją, kurioje buvo oficialiai paskelbta, jog Teheranas padidins urano sodrinimo lygį virš 3,67 proc. ribos, nustatytos branduoliniame susitarime.

Irano valdžios atstovai pažymėjo, jog naujasis sodrinimo lygis priklausys nuo Irano poreikių, tačiau tikslesnės informacijos nepateikė.

Tuo tarpu užsienio reikalų viceministras taip pat pareiškė, jog Iranas yra atviras deryboms su Europa, ir pridūrė, jog prie tokių derybų galėtų prisijungti ir Jungtinės Valstijos.