Pietų Kalifornijoje penktadienio vakare įvyko didžiausias per du dešimtmečius 7,1 balo žemės drebėjimas, per kurį svyravo pastatai ir kai kuriose Los Andželo dalyse nutrūko elektros energijos tiekimas, tačiau didesnės žalos ir aukų buvo išvengta, pareiškė pareigūnai.

Dieną anksčiau tame pačiame regione įvyko 6,4 balo žemės drebėjimas.

Apie žuvusiuosius ir sunkius sužalojimus iki šiol nebuvo pranešta, per spaudos konferenciją pareiškė Kalifornijos gubernatoriaus gelbėjimo tarnybų biuro direktorius Markas Ghilarducci.

Anot jo, gauta pranešimų apie Tronos mieste sugriuvusius pastatus ir nutrūkusį elektros energijos tiekimą.


Taip pat gauta „nemažai pranešimų“ apie gaisrus, kurie kilo dėl dujų nuotėkio, apie regione nutrūkusius elektros perdavimo laidus ir apie žalą, padarytą vandentiekio vamzdžiams bei tam tikrai kitai infrastruktūrai.

Seismologai neatmeta galimybės, jog 7 balų ar dar stipresni požeminiai smūgiai gali pasikartoti.

Kalifornijos technologijų instituto seismologė Lucy Jones per ketvirtadienį įvykusią spaudos konferenciją įspėjo, jog „egzistuoja maždaug vieno iš dvidešimties tikimybė, kad šioje vietoje artimiausiomis dienomis įvyks didesnis žemės drebėjimas – kad mes dar nematėme didžiausio šios (smūgių) virtinės žemės drebėjimo“.


Penktadienį ji tviteryje parašė: „Gi žinote, jog mes sakome, kad egzistuoja maždaug vieno iš dvidešimties tikimybė, jog po vieno žemės drebėjimo įvyks dar didesnis? Tai yra būtent ta viena tikimybė iš dvidešimties.“

Jos nuomone, ketvirtadienį įvykęs žemės drebėjimas buvo pirminis, o įvykusysis penktadienį – pagrindinis.

San Bernardino apygardoje gyvena per 2 mln. žmonių.