„Prezidentas Trumpas entuziastingai sureagavo į šį kvietimą, bet, žinoma, turime sulaukti Vašingtono galutinio atsakymo“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos Šiaurės Amerikos departamento direktorius Georgijus Borisenka.

Birželio 28 dieną Rusijos prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas pranešė, kad Vladimiras Putinas per susitikimą Japonijoje vykusio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) forumo kuluaruose pakvietė D. Trumpą vizito į Rusiją.

„Pakvietėme JAV prezidentą kitų metų gegužės 9 dieną apsilankyti pas mus pergalės Didžiajame Tėvynės kare proga“, – televizijos „Rossija 24“ eteryje sakė J. Ušakovas.

„JAV prezidento reakcija buvo labai teigiama“, – pažymėjo jis.

Vėliau tą pačią dieną V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad artimiausiu metu D. Trumpui bus išsiųstas oficialus kvietimas.

„Be abejo, kaip jau sakyta, Putinas pakvietė Trumpą kitais metais paminėti 75-ąsias Didžiojo Tėvynės karo – ir apskritai (Antrojo) pasaulinio karo – pabaigos metines“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

„Trumpas teigiamai į tai sureagavo ir pasakė, kad lauks oficialaus kvietimo, kuris artimiausiomis dienomis tikrai bus išsiųstas“, – pridūrė rusų prezidento atstovas.

Birželio 29 dieną D. Trumpas pareiškė, kad rimtai svarstys galimybę apsilankyti Rusijoje pagal V. Putino kvietimą.

„Šis klausimas bus rimtai apsvarstytas“, – kalbėjo jis per spaudos konferenciją Japonijos Osakoje.

D. Trumpas pridūrė, kad V. Putinas, kviesdamas jį į pergalės prieš nacistinę Vokietiją minėjimą, papasakojo jam apie milijonus Sovietų Sąjungos žmonių, žuvusių per Antrąjį pasaulinį karą.

„Kalbama apie pergalę prieš nacius. Tai labai svarbu“, – pabrėžė Baltųjų rūmų vadovas.