Rusijos lyderis per savo vizitą taip pat susitiks su popiežiumi Pranciškumi ir buvusiu Italijos premjeru Silvio Berlusconi.

Romos istorinis centras V. Putino ketvirtadienio vizitui buvo uždarytas: 50-yje gatvių blokuojamas eismas. Italijos žiniasklaida pranešė, kad gali būti trikdomi mobiliojo ryšio signalai.

Interviu laikraščiui „Corriere della Sera“ V. Putinas taip pat sakė, kad jo partija „Vieningoji Rusija“ glaudžiai bendradarbiauja su M. Salvini antiimigracine nacionalistų „Lyga“ (Lega).

„Lyga“ ir jos lyderis M. Salvini aktyviai remia glaudaus bendradarbiavimo tarp Italijos ir Rusijos atkūrimą. Jie spaudžia greitai atsisakyti antirusiškų sankcijų, kurias įvedė JAV ir Europos Sąjunga“, – sakė V. Putinas.

Girdamas M. Salvini, kurio partija per Europos Parlamento rinkimus gegužės mėnesį aplenkė visas kitas Italijos partijas, V. Putinas priminė, kad jiedu anksčiau, 2014-aisiais, buvo susitikę Milane.

„Aptarėme perspektyvą plėtoti Italijos ir Rusijos ryšius ir santykius tarp Rusijos ir Europos Sąjungos, – sakė V. Putinas. – Salvini širdingai žiūri į mūsų šalį ir yra gerai informuotas apie situaciją Rusijoje.“

M. Salvini yra lankęsis Maskvoje ir buvo nufotografuotas su marškinėliais, atspindinčiais paramą V. Putinui.

V. Putinas taip pat gyrė savo seną draugą, keturis kartus Italijos premjero poste dirbusį milijardierių S. Berlusconi, pagarsėjusį sekso skandalais, sekso vakarėliais, įtarimais dėl korupcijos ir teistumu už mokestinį sukčiavimą.

„Silvio yra pasaulinio lygio politikas, tikras lyderis, tvirtai remiantis savo šalies interesus tarptautinėje arenoje, – sakė Rusijos prezidentas. – Mus sieja daug metų trunkanti draugystė.“