Pirmą kartą patvirtindamas, kad nelaimė įvyko atominiame nardymo aparate, S. Šoigu prezidentui Vladimirui Putinui sakė, kad įgula ėmėsi priemonių reaktoriui nuo ugnies apsaugoti ir kad aparatą bus galima pataisyti.

„Nustatėme pagrindinę incidento priežastį: gaisrą akumuliatorių skyriuje, vėliau išplitusį“, – sakė S. Šoigu savo ataskaitoje prezidentui, kurią parengė apsilankęs Arkties uoste Severomorske, kur šiuo metu yra povandeninis aparatas.

Dienraštis „Kommersant“ trečiadienį remdamasis įgulai artimais šaltiniais rašė, kad tyrėjai kaip gaisro priežastį svarsto galingą trumpąjį jungimą.

„Branduolinė instaliacija šiame aparate yra visiškai izoliuota ir valdoma automatiškai, – sakė S. Šoigu. – Be to, įgula taikė būtinas priemones instaliacijai apsaugoti, ji veikia.“

Anksčiau S. Šoigu sakė, kad įgulos nariai iš degančio skyriaus evakavo civilį ir uždarė liuką, kad liepsnos neišplistų.

Aparato pavadinimas oficialiai nebuvo paskelbtas, o Kremlius sakė, kad daug gaisro detalių nebus paskelbtos viešai, nes ši informacija yra įslaptinta.

Rusijos žiniasklaida remdamasi šaltiniais skelbė, kad aparatas neoficialiai vadinamas „Lošarik“ ir kad projektą vykdo itin slapta Pagrindinė giluminių jūros tyrimų direkcija (GUGI).

Rusijos laikraštis „Fontanka“ antradienį rašė, jog viena karinė bazė Sankt Peterburge paskelbė pranešimą apie atominio giluminio nardymo laivo AS-31, kuris yra projekto „Lošarik“ dalis, įgulos žūtį.

Anksčiau žiniasklaida skelbė, kad gaisras kilo aparate AS-12, kuris taip pat yra „Lošarik“ dalis.

S. Šoigu išreiškė viltį, kad povandeninį aparatą „palyginti greitai bus galima sutaisyti“.

„Kommersant“ nurodė, kad AS-31 yra itin slaptas projektas ir net kariniai tyrėjai negali patekti į doką, kur šiuo metu yra aparatas.