Kaip rašo independent.co.uk, trijų vaikų tėvo artimieji teigia, kad, prabėgus dešimčiai dienų po to, kai vakarėlyje priėmė draugų mestą iššūkį suvalgyti gekoną, vyras patyrė „visišką agoniją“ ir mirė.

Davidas Dowellas, australas iš Kvynslando, praėjusį gruodį buvo skubiai nugabentas į ligoninę, kur jam buvo diagnozuota sunki salmoneliozės forma.

D. Dowello artimieji pasakoja, kad vyriškis ėmė vemti žalia tulžimi, jo šlapimas pajuodo, iš išsipūtusio pilvo, kuris atrodė tarsi šeštą mėnesį nėščios moters, pradėjo tekėti skysčiai.

Prabėgus jau daugiau nei pusmečiui po šio įvykio, nelaimėlio artimieji sako tebeieškantys atsakymų į klausimą, kas nulėmė vyriškio mirtį. Jie girdėjo vienas kitam prieštaraujančių pranešimų apie tai, kas nutiko vakarėlyje.

„Nėra jokių įrodymų, kad jis iš tiesų suvalgė gekoną, nes buvo visokių atsiliepimų. Vieni sakė: „Taip, mačiau, kaip jis valgė driežą“, o kiti – „Ne, nemačiau, jog jis kažką tokio valgytų“, – „Brisbane Times“ aiškino D. Dowello duktė Hannah.

Ji taip pat pridūrė: „Jei tai buvo jam mestas iššūkis, tėtis greičiausiai būtų driežą suvalgęs ir paskui jį išvėmęs“.

Visgi kai D. Dowello partnerė Allira gydytojams papasakojo apie gekoną, jie pasakė, kad šis gyvis ir galėjo būti susirgimo priežastis.

Artimieji sako, kad D. Dowellui susirgus gydytojai nenorėjo jo guldyti į ligoninę, nes manė, jog vyriškį ištiko tik stipresnis gastroenterito priepuolis ar kankina pagirios.

Prabėgus mažiau nei trims savaitėms po to, kai sulaukė iššūkio suvalgyti driežą, operacijos metu D. Dowellas mirė.

Allira „7News“ sakė, kad dėmesys, kurio sulaukė jos partnerio nelaimė, kelia didžiulį sielvartą ir liūdesį. Ji norėtų, jog D. Dowellas būtų prisimenamas ne tik dėl jo mirties priežasties.

„Nenoriu tokių prisiminimų apie jį, noriu prisiminti laiką, kai buvome laimingi“, – sako moteris.

Salmonelės yra bakterijos, sukeliančios infekcinę žarnyno ligą. Tipiniai susirgimo simptomai – viduriavimas, diegliai pilve ir karščiavimas.

Kvynslando universiteto Žemės ūkio ir mitybos mokslų mokyklos vadovo pavaduotojas Markas Turneris teigia, kad suvalgytas gekonas galėjo būti vyriškio mirties priežastis, nes daugybė gyvūnų gali būti salmonelių nešiotojai, tarp jų – ir vėžliai, gyvatės, varlės ir gekonai.

„Jei gekonas buvo suvalgytas ir suvirškintas, įmanoma, kad salmonelės pasklido. Tačiau niekuomet anksčiau nebuvau girdėjęs apie tokį atvejį“, – „Brisbane Times“ sakė M. Turneris.

Mater ligoninė, kurioje buvo gydytas D. Dowellas, savo pareiškime teigė dėl konfidencialumo taisyklių negalinti komentuoti mirties priežasties.

Pranešime taip pat priduriama, kad „atvejis buvo perduotas koroneriui, kuris nustatė, jog ligoninė suteikė tinkamą priežiūrą, o jokių papildomų veiksmų imtis nereikia“.