Pirmadienį grupė jaunų protestuotojų daužė parlamento langus ir įsiveržė į pastatą. Pagrindinę parlamento salę jie išpaišė grafičiais, taip pat apgadino miesto herbą. Policija protestuotojus išvaikė panaudojusi ašarines dujas ir gumines lazdas. Pirmadienio išpuolį dauguma net ir protestuotojus palaikančių atstovų vadina smurtiniais – protestuotojai geležiniais strypais daužė stiklines parlamento sienas, o į pareigūnus paleido maišelius su nežinomomis medžiagomis. Pastarąjį mėnesį Honkonge nerimsta policijos ir protestuotojų susirėmimai, abi pusės viena kitą kaltina smurto panaudojimu.

Antradienio naktį policija suėmė 16–40 metų 6 vyrus ir 2 moteris, jiems pareikšti kaltinimai dėl privačios informacijos apie policijos pareigūnus rinkimą, vykdytos kibernetinės atakos policijos internetiniame puslapyje ir raginimo kitus žmones prisidėti prie neteisėtos veiklos.

Spaudos konferencijos metu Honkongo policijos atstovas Swalikhas Mohammedas teigė, kad suimtieji internete neteisėtai platino vogtą privačią informaciją apie kai kuriuos pareigūnus. Ši informacija buvo skirta pažeminti ir užsipulti pareigūnus.

Padarytas nusikaltimas paveikė daugelį pareigūnų, tai jiems nebuvo tik nemaloni situacija, būta ir grasinimų. S. Mohammedas sakė, kad užpuolikai kai kuriems pareigūnams ir jų šeimoms netgi grasino nužudyti, bet daugiau informacijos atstovas neatskleidė.

S. Mohammedas taip pat teigė, kad būta ir nepavykusių bandymų nulaužti policijos portalus – sustabdyti serverių veiklą, apkrauti juos didžiuliu kiekiu šiukšlių.

Honkongo policija pranešė, kad toliau tęs tyrimą, gali būti paskelbta ir daugiau kaltinamųjų.