Pasak žinybos vadovo, apsinuodijimą tikriausiai sukėlė auksinis stafilokokas. Policijos duomenimis, renginio dalyviai buvo vaišinami troškintos mėsos patiekalu, kuriame greičiausiai ir buvo bakterijų. Mažiausiai 14 nukentėjusiųjų į ligonines buvo nugabenti greitosios pagalbos automobiliais. Filipinų pareigūnai tiria masinio apsinuodijimo aplinkybes.

Anksčiau buvo pranešta apie 137 nukentėjusiuosius.

Imelda Marcos buvo Ferdinando Marcoso, Filipinų prezidento nuo 1965 iki 1986 metų, žmona. 1986 metais diktatorius buvo nuverstas per liaudies sukilimą. Ferdinandas Marcosas su šeima emigravo į JAV, kur 1989 metais mirė. Imeldai Marcos 1993 metais buvo leista grįžti į Filipinus, ji parsivežė į tėvynę ir vyro palaikus.

Filipinų vyriausybinės tyrimo komisijos duomenimis, Ferdinando Marcoso valdymo laikotarpiu jo šeima ir asmenys iš artimiausios aplinkos pasisavino iš valstybės iždo apie 10 milijardų dolerių.

2004 metais „Transparency International“ pavadino Ferdinandą Markosą antruoju labiausiai korumpuotu lyderiu istorijoje po Indonezijos prezidento Haji Muhammado Suharto, valdžiusio šalį nuo 1968 iki 1998 metų.