Keturi britai, du amerikiečiai vienas indas ir vienas australas dingo paskutinę gegužės savaitę, bandydami įkopti į dar neužkariautą viršūnę ant Nanda Devės kalno Himalajuose.

Po ilgos ir pavojingos Indijos alpinistų operacijos 6,5 tūkst. m aukštyje buvo surasti septynių virve susirišusių alpinistų palaikai. Aštuntasis alpinistas nerastas.

Sraigtasparniai tame rajone negali skraidyti, todėl palaikai buvo nunešti į bazinę stovyklą, o trečiadienį keturi žuvę alpinistai buvo nuskraidinti į pagrindinį rajono miestą Pithoragarhą. Ten pat turi būti nuskraidinti ir kitų trijų alpinistų palaikai.

„Užbaigsime teisinį identifikavimo ir skrodimų procesą ir laikysime palaikus morge“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnas Vijay Kumaras Jogdande.

Pasibaigus šiam procesui bus informuotos užsienio ambasados.

Žuvę alpinistai priklausė 12 narių ekspedicijai, bet keturi atsiskyrę britai buvo išgelbėti.

Paskutinį kartą ryšys su dingusiais alpinistais buvo užmegztas gegužės 26-ąją, o jau kitą dieną iškrito daug sniego ir susidarė didelės lavinos.

Pasak Indijos pareigūnų, ekspedicija, kuriai vadovavo patyręs britų alpinistas Martinas Moranas, turėjo leidimą kopti tik į rytinę Nanda Devės viršūnę, į kurią buvo įkopta ir anksčiau, tačiau alpinistų šeimos tai ginčija.