Išpuolis įvyko pirmadienį vidurdienį, stovykloje netoli Malio sienos esančiame Inato kaime, paskelbė Gynybos ministerija. Pasak jos, dar keturi kariai laikomi dingusiais.

Nigeris, viena skurdžiausių šalių pasaulyje, yra nestabiliame Sachelio regione, kuriame aktyviai veikia islamistų kovotojai.

„Ataka prasidėjo prie įėjimo į stovyklą mirtininkams detonavus du sprogmenų prikrautus automobilius, vėliau pradėjo šaudyti motociklais atvažiavę teroristai“, – rašoma ministerijos pareiškime.

„Per kontrataką, prie kurios prisidėjo mūsų partnerių (prancūzų ir amerikiečių) aviacija, pavyko atstumti priešą už mūsų sienos, – priduriama jame. – Šiuo metu vykdomos valymo operacijos.“

Anot ministerijos, per aviacijos smūgius buvo nukauti keli „teroristai“ ir sunaikintas sunkvežimis bei du mirtininkų sprogdintojų automobiliai.

Pirmadienį vienas šaltinis kariuomenėje, pageidavęs likti anonimas, pranešė naujienų agentūrai AFP, kad stovykloje buvo detonuotos dvi sprogmenų prikrautos mašinos. Jis leido suprasti, kad aukų skaičius bus didelis.

Toje neramiame regione esančioje bazėje Nigerio kariai apmokami dalyvauti JT taikos palaikymo misijoje Malyje.

Šalies šiaurėje ir vakaruose veikia daug džihadistų grupuočių, o pietryčiuose atakas dažnai rengia „Boko Haram“ kovotojai iš kaimyninės Nigerijos.