„Tarptautinio bendradarbiavimo pagrindu Policijos ir sienų apsaugos valdyba išsiuntė užklausas Peru, Jamaikai, Panamai ir Kolumbijai, bet, deja, negavome jokio teigiamo atsako“, – sakė šios tarnybos jūrų stebėjimo centro vadovas Ivaras Treffneris.

Pasak jo, Talinas negali koordinuoti vietos paieškų, vykdomų šių šalių tarnybų.

Policijos ir sienų apsaugos valdyba buvo informuota apie 40-mečio A. Sipsako birželio 11-ąją, kai iš jo jachtos Karibų jūroje buvo paleisti du avariniai radijo plūdurai.

Buriavimo asociacijos „Seven Seas Cruising“ duomenimis, birželio 11-ąją A. Sipsakas iš savo jachtos „Salacia“ išmetė du radijo plūdurus, transliuojančius nelaimės signalą, plaukdamas iš Jamaikos į Kolumbiją. Nurodoma, kad jachtoje yra keturvietė gelbėjimosi valtis, o buriuotojas turėjo pakankamai atsargų kelionei aplink pasaulį. Be to, jo sveikata nebuvo sutrikusi.

Yra žinoma, kad vėliausias A. Sipsako aplankytas uostas – Negrilio miestas Jamaikoje.

„Gavus nelaimės pranešimą susisiekėme su šio vyro artimaisiais ir Kolumbijos tarnybomis, atsakingoms už sritį, iš kurios buvo gautas nelaimės signalas, - aiškino I. Treffneris. – Susisiekėme su jūrų stebėjimo centru Majamyje, Jungtinėse Valstijose. Tuomet tą teritoriją patikrino JAV Pakrančių sargybos kateris ir lėktuvas, bet jokių nelaimės pėdsakų jie nerado.“