Įtariama, be bilieto skridęs keleivis iškrito iš lėktuvo ir nukrito vieno metro atstumu nuo savo sode pietiniame Londone besideginusio vyro, pranešė jo kaimynas, skelbia „The Independent“.

Policija mano, kad kūnas yra vyriškos lyties. Keleivis iškrito iš „Kenya Airways“ priklausančio lėktuvo važiuoklės skyriaus, orlaiviui ruošiantis leistis Hitrou oro uoste.

Remiantis flightradar24.com duomenimis, lėktuvas „Boeing 787-8 Dreamliner“ buvo truputį aukščiau nei 1050 metrų aukštyje, kai praskriejo virš namo Klepheme, gatvėje Offerton Road.

Kaimynas pasakojo „Press Association“: „Išgirdau dunktelėjimą ir užlipau į antrą aukštą pažiūrėti per langą. Iš pradžių pamaniau, kad sode miega benamis.“

„Jis buvo apsirengęs. Pasižiūrėjau įdėmiau ir pamačiau, kad sodo sienos – kruvinos. Jo galva atrodė nekaip. Akimirksniu supratau, jog jis iškrito. Išėjau į lauką ir kaip tik tą akimirką pasirodė mano kaimynas, jis buvo labai sukrėstas. Jis deginosi sode, ir kūnas nukrito vieno metro atstumu nuo jo. Netrukus pasirodė policija.“

Kaimynas, panorėjęs likti anonimu, sakė, kad vienas lėktuvų stebėtojas, sekęs orlaivio skrydį programėle parke Clapham Common, matė krentantį kūną.

Lėktuvų stebėtojas atvyko beveik tuo pačiu metu, kaip ir policija, ir pranešė, jog kūnas iškrito iš „Kenya Airways“ priklausančio lėktuvo.

„Atvažiavo keturi policijos automobiliai. Pareigūnai dirbo maždaug penkias valandas“, – pasakojo kaimynas.

Jis paaiškino, jog kūnas buvo išgabentas apie 20.30 val., o valymo komanda grįžo pirmadienį ryte ir tęsė darbus. Saulėje besideginęs kaimynas trumpam sugrįžo vakar vakare, paskui vėl išvyko.

„Šį rytą kalbėjau su Hitrou oro uostu ir paklausiau, ar jie žino apie incidentą. Jei vyras būtų iškritęs dviem sekundėmis vėliau, būtų nukritęs parke, kur tuo metu ilsėjosi šimtai žmonių. Mano vaikai ten buvo prieš 15 minučių iki jam nukrentant“, – sakė jis.

Apibūdindamas auką, kaimynas sakė: „Jo kūnas liko palyginti sveikas, nes buvo sušalęs į ledo luitą.“

Metropoliteno policija pranešė, kad nusileidusio lėktuvo važiuoklės skyriuje buvo rasta vandens, krepšys ir truputis maisto.

Kai ateis laikas, bus atliktas kūno skrodimas, sakė pareigūnai. Iškritusio vyro amžius dar nenustatytas.

Mirtis nelaikoma įtartina.

2012 m. Jose Matada iškrito iš „British Airways“ lėktuvo, grįžtančio iš Angolos. Iš Mozambiko kilusio J. Matada lavonas buvo rastas ant šaligatvio East Sheen priemiestyje rugsėjo 9 d.
Atlikus vyro mirties aplinkybių tyrimą paaiškėjo, kad J. Matada beveik visas 12 skrydžio valandų praleido iki –60 °C šaltyje.

Tiesa, manoma, kad prieš trenkdamasis į žemę jis buvo „miręs arba beveik miręs“.

2015 m. vyro kūnas nukrito ant parduotuvės Ričmonde. Nelaimėlis keliavo lėktuvo, skridusio iš Johanesburgo Pietų Afrikoje į Hitrou, važiuoklės skyriuje.