„Izraelio pareigūnai vis dažniau praktikuoja valstybinį terorizmą“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime, kurį citavo oficialioji naujienų agentūra SANA.

„Naujausia baisi Izraelio agresija atitinka tęsiamus Izraelio bandymus prailginti krizę Sirijoje“, – sakoma pareiškime.

Per Izraelio aviacijos smūgius netoli Damasko ir Chomso provincijoje sekmadienį vakare žuvo devyni režimui lojalūs kovotojai, daugiausia užsieniečiai, ir šeši civiliai, tarp jų trys vaikai, pranešė Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Kol kas neaišku, ar civiliai žuvo per aviacijos smūgius ar po jų, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija.

Izraelio kariškių atstovė atsisakė komentuoti.

Sirijos užsienio reikalų ministerija dėl šios atakos pateikė skundą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai ir pareikalavo atskaitomybės, nurodė SANA.

Pranešime sakoma, kad Izraelio „pavojingi ir priešiški“ veiksmai nebūtų įmanomi be Vašingtono, kaip sąjungininko Saugumo Taryboje, paramos.

SOHR pranešė, kad buvo smogta iraniečių pozicijoms šalia Damasko, taip pat tyrimų centrui ir kariniam oro uostui į vakarus nuo Chomso miesto. Chomse esama Libano šiitų sukarintos organizacijos „Hizbollah“ narių ir iraniečių kovotojų.

Vienas žuvusių kovotojų yra siras, o kiti – užsieniečiai iš įvairių šalių, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Nuo 2011 metų, kai prasidėjo konfliktas Sirijoje, Izraelis šioje šalyje surengė šimtus antskrydžių, kurių taikiniai buvo prezidentui Basharui al Assadui lojalios pajėgos, taip pat režimo sąjungininkų Irano bei „Hizbollah“ kovotojai.

Sirijos konfliktas, per kurį jau žuvo daugiau kaip 370 tūkst. žmonių, įtraukė ir kitas pasaulio valstybes.