20, 23 ir 30 metų įtariamieji buvo areštuoti per reidus priemiesčiuose, kai pareigūnams sukėlė įtarimų šių vyrų veikla internete.

Du iš jų bus apkaltinti priklausymu teroristinei organizacijai ir teroro atakų rengimu.

„Jie turėjo virtinę taikinių, įskaitant policijos nuovadas, gynybos įstaigas, ambasadas ir tarybas, teismus ir bažnyčias“, – žurnalistams sakė Australijos federalinės policijos komisaro pavaduotojas Ianas McCartney.

Teigiama, kad sąmokslai dar buvo „ankstyvų stadijų“, bet apėmė veiksmus importuoti ginklų ir sprogmenų atakoms prieš objektus centriniame verslo rajone.

Trečiam areštuotam vyrui, vadinamam bendrininku, bus pateikti lengvesni kaltinimai.

Naujojo Pietų Velso policijos komisaro pavaduotojas Mickas Willingas sakė, kad įtariamieji susipažino per socialinius tinklus, įskaitant programėles „WhatsApp“ ir „Telegram“, ir keitėsi „panašiomis pažiūromis“.

Praėjusių metų pabaigoje Australijoje buvo priimti prieštaringai vertinami įstatymai, pagal kuriuos žvalgybos agentūros ir policija gali matyti šifruotą įtariamų nusikaltėlių ir teroristų bendravimą.

Pasak policijos, vienas įtariamųjų buvo pradėtas stebėti, kai pernai grįžo iš Libano. Įtarta, kad jis turėjo planų vykti į Afganistaną kovoti IS gretose.

Policija nurodė, kad pavojaus visuomenei nebėra.