Kandidatas į britų vyriausybės vadovus socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Metinių dieną noriu pabrėžti, kad JK parama Honkongui ir jo laisvėms yra NESVYRUOJANTI.“

„Smurtas yra nepriimtinas, bet Honkongo žmonės PRIVALO išsaugoti teisę rengti taikius protestus, nepažeidžiant įstatymų, kaip šiandien parodė šimtai tūkstančių drąsių žmonių“, – parašė jis.

Pirmadienio vakarą protestuotojai užėmė pagrindinę parlamento salę, išpurškė jo sienas grafičiais ir pritvirtino ant pakylos Britanijos kolonijinių laikų Honkongo vėliavą, pasakojo naujienų agentūros AFP korespondentas.

Praėjusią savaitę J. Huntas paragino pradėti nepriklausomą tyrimą dėl policijos ir protestuotojų susirėmimų ir sustabdė technikos, skirtos protestuojančios minios suvaldymui, eksportą.

Politiniai neramumai Honkonge yra didžiausi nuo 1997 metų, kai miestas buvo sugrąžintas Kinijai.

Praėjusį mėnesį milijonai žmonių dalyvavo demonstracijose, reikalaudami atšaukti įstatymo projektą dėl įtariamųjų ekstradicijos į pagrindinę Kinijos teritorijos dalį.

Siekdami išvaikyti masinę demonstraciją prie miesto parlamento, pareigūnai tada panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas.

Nors Honkongą Britanija 1997 metų liepos 1 dieną sugrąžino Kinijai, miestas iki šiol valdomas atskirai, pagal principą „viena šalis, dvi sistemos“.