Toks sprendimas priimtas sankcijų kamuojamai šaliai siekiant paskatinti turizmą.

„Kabinetas sutarė panaikinti vizų reikalavimą kinams, atvykstantiems į Irano Islamo Respubliką“, – rašoma naujienų agentūros IRNA pranešime.

Už turizmą atsakingos institucijos vadovas IRNA teigė, kad „naudojantis mūsų šalis atrakcijų gausa, mes siekiame priimti du milijonus kinų turistų per metus“.

Pareigūnas tvirtino, kad turizmo sektoriui nėra paskelbtos tarptautinės sankcijos ir jis gali padėti išvengti ekonominių sunkumų, kuriuos sukėlė griežti Vašingtono ribojimai, inicijuoti po JAV pasitraukimo iš branduolinio susitarimo praėjusiais metais.

Šios sankcijos buvo nukreiptos į Iranui ypač svarbų naftos sektorių ir tarptautines finansines transakcijas bei yra viena pagrindinių Irano ekonomikos recesijos priežasčių.

IRNA duomenimis, iki šių metų kovo per 12 mėnesių Iraną aplankė 52 tūkst. kinų turistų.

Iranas taip pat neseniai paskelbė, kad siekdamas padidinti atvykėlių skaičių nebedės antspaudų ant lankytojų pasų. Tai leis žmonėms apeiti JAV draudimą į šalį atvykti turistams, kurie yra aplankę Iraną.

Kinija yra viena šalių, likusių tarptautiniame Irano branduoliniame susitarime. Pekinas atmeta JAV ketinimus panaikinti Irano galimybes eksportuoti naftą.