Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, grįždamas po Japonijoje vykusio Didžiojo dvidešimtuko viršūnių susitikimo, užsuko į potvynių nusiaubtos Irkutsko srities miestą Bratską ir surengė pasitarimą dėl veiksmų reaguojant į stichiją.

Nepaprastųjų situacijų ministras Jevgenijus Ziničevas per pasitarimą sakė, kad dėl potvynio teko išjungti elektros tiekimą keturiuose rajonuose, turinčiuose daugiau kaip 11 tūkst. gyventojų. Potvynių apimtame regione žuvo mažiausiai penki žmonės, dar du, įskaitant vieną vaiką, yra dingę.

„Medicinos pagalbos kreipėsi 517 žmonių, tarp jų – 40 vaikų, – sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos regioninio padalinio pranešime. – Hospitalizuota 112 žmonių, iš jų – 19 vaikų.“

Ministerija pažymėjo, kad tarp pacientų buvo smarkiai sušalusių, patyrusių traumų arba smarkią reakciją į sukrėtimą. Medikų duomenimis, 12 suaugusiųjų būklė buvo vidutinio sunkumo, o kitų – patenkinama.

J. Ziničevas sakė, kad iš potvynio apimtos zonos beveik 1,2 tūkst. žmonių buvo evakuoti.

„Potvynis apgadino 13 automobilių tiltų, ribojamas eismas Sibiro federaline automagistrale ir 17-oje vietinės reikšmės automobilių kelių ruožų“, – nurodė ministras.

Pasak jo, pagalbos nukentėjusiesiems operacija intensyvinama.

Kai kuriose vietose vanduo pradėjo slūgti, bet meteorologai sekmadienį ryte perspėjo, kad Okos, Udos ir Biriusos upių lygis prie trijų Irkutsko srities gyvenviečių artimiausiomis valandomis dar gali pakilti.