„Galvoju, abi šalys supranta, kad reikia kažkaip eiti iš šios susidariusios situacijos... Nenormali situacija, ją paprasčiausiai reikia taisyti. Kažkaip rasti savyje jėgų užversti puslapį ir eiti toliau į priekį“, – sakė V. Putinas per spaudos konferenciją po Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo Japonijos Osakos mieste.

Pasak V. Putino, Rusija pakartojo, jog yra pasirengusi „paremti verslo bendruomenės iniciatyvą sukurti instrumentų verslo iniciatyvoms palaikyti“, o tokios amerikiečių iniciatyvos liudija, kad „dabartinė administracija ketina kažkaip judinti šią nenormalią situaciją į priekį“.

Kalbėdamas apie galimas naujas JAV sankcijas Rusijai, V. Putinas pabrėžė: „Tai ne mūsų reikalas, tai – tai amerikiečių reikalas... Mes tikrai nieko neprašysime.“

Rusijos prezidento nuomone, jo susitikimas su JAV prezidentu Donaldu Trumpu buvo naudingas.

„Geras susitikimas, dalykiškas, pragmatiškas. Praktiškai aptarėme visą virtinę abi šalis dominančių klausimų“, – sakė jis ir paminėjo ekonominius santykius, situacijas įvairiuose pasaulio regionuose.

V. Putinas žurnalistams taip pat pranešė, kad JAV ir Rusijos užsienio reikalų ministrai pradės derybas dėl branduolinių ginklų kontrolės, bet paminėdamas naująją Strateginės ginkluotės mažinimo (START) sutartį, numatančią branduolinių kovinių galvučių didžiausio skaičiaus apribojimą, pridūrė: „Dar negalime pasakyti, ar tai (derybos) nulems START3 pratęsimą.“