Prieš imigraciją ir islamą nusistačiusi AfD anksčiau jau buvo susidūrusi su sunkumais, ieškodama vietos susirinkimui, Vokietijos viešbučiams atsisakius priimti šią parlamentarų grupę, informavo partijos ir žiniasklaidos šaltiniai.

Dėl šios priežasties apie 70 iš 91 AfD parlamentaro ruošėsi susirinkti penktadienį vakare Lenkijos Ščecino mieste, esančiame netoli Vokietijos sienos.

Tačiau, kaip naujienų agentūrai AFP pareiškė partijos frakcijos parlamente atstovas Christianas Luthas, juos priimti turėjęs viešbutis netikėtai pranešė, kad jų vietų rezervacija nebegalioja.

„Viešbutis atšaukė konferencijų salių ir numerių rezervaciją likus vos kelioms valandoms iki suvažiavimo, teigdamas, kad buvo nutrūkęs elektros tiekimas“, – sakė Ch. Luthas.

Tokiame sprendime jis įžvelgė „politinių priežasčių“.

„Kelis kartus patvirtinome rezervaciją – imsimės teisinių veiksmų“, – pažymėjo frakcijos atstovas.

Anot Ch. Lutho, parlamentarai nusprendė pasilikti Berlyne ir susitikti Reichstago rūmuose, kuriuose posėdžiauja Vokietijos parlamentas – Bundestagas.

Ankstesnis, gegužę turėjęs įvykti kraštutinės dešinės pažiūrų įstatymų leidėjų suvažiavimas buvo atšauktas, vienam Vokietijos viešbučiui atsisakius suteikti jiems nakvynę, nes įstaiga nenorėjo pritraukti „neigiamo viešumo“.

AfD taip pat teko atsisakyti planuoto suvažiavimo Berlyne po gegužę įvykusių Europos Parlamento rinkimų, nuskambėjus nuogąstavimų, kad per tokį renginį galėjo prasiveržti smurtas.

2013 metais įsteigta partija 2017-aisiais užsitikrino mandatų Bundestago žemuosiuose rūmuose.

Per šią savaitę turėjusį įvykti susitikimą buvo ketinama pasiruošti ateinančiai parlamento sesijai ir patikslinti partijos poziciją keliais klausimais, įskaitant klimato kaitą, keliančią didelį rūpestį rinkėjams Vokietijoje bei kitose Europos šalyse.

Remiantis neseniai atliktos apklausos rezultatais, opozicinė Žaliųjų partija šiuo metu dideliu atotrūkiu lenkia AfD, kurios daugelis narių abejoja, kad klimato kaitą lemia žmogaus veikla.