Jungtinės Karalystės policijos pareigūnai demonstratyviai „suėmė“ 93-ejų metų moterį. Taip buvo padaryta anaiptol ne todėl, kad sulaikytoji įvykdė kokį nors nusikaltimą, o tiktai pildant vienintelį senolės priešmirtinį norą, rašo „The Guardian“.

Pilietė Pam Smith netrukus „Twitter“ žinute (įvertinimų „Patinka“ – daugiau nei tūkstantis) kreipėsi į Mančesterio apylinkės policiją, dėkodama už jos senelei Josie Birds padarytą paslaugą.

„Esu labai dėkinga policijai už tai, kad šiandien „suėmė“ mano senelę Gran Josie, – rašė moteris. – Jai 93-eji metai, tad sveikata jau ima kelti problemų, tačiau kol ne vėlu, ji dar norėjo būti už ką nors suimta. Ji – auksinės širdies žmogus. Tai, kas vyko šiandien, jai labai patiko. Ačiū, kad išpildėte jos norą.“

Pasak P. Smith, Didžiojo Mančesterio policija, sutikdama inscenizuoti suėmimą, suteikė pagyvenusiai damai galimybę pasijusti iš tiesų laimingai.

„Ji ganėtinai ligota, todėl norėjo, kad kažkas tokio įvyktų, kol dar turi jėgų džiaugtis. Visą gyvenimą ji pragyveno dorai. Tai tebuvo noras patirti tai, ką būtų galima prisiminti. Dabar ji – žvaigždė!“ – aiškino moters anūkė.

O štai ką pranešė Mančesterio apygardos policija: „Prieš kelias savaičių su kiek neįprastu prašymu į Mančesterio policiją kreipėsi viena Šiaurės Mančesterio bendruomenės narė.“

„Moteris užsiminė apie 93-ejų metų senelės norą, kuriam, esą, galėtume padėti išsipildyti.“

Josie Birds sulaikoma pareigūnų

„Sutikdami patenkinti prašymą, turėjome suimti moters senelę ir nugabenti ją į policijos nuovadą, kad ši galėtų patirti, ką reiškia atsidurti anapus įstatymo“, – aiškinama policijos pranešime.

Policija dažnai veikia atsižvelgdama į bendruomenės norus ir lūkesčius. Šiuo atveju mes turėjome šiek tiek laiko, kad galėtume įvykdyti senolės norą – padovanoti jai dieną, kurią verta prisiminti“, – sakė Mančesterio miesto padalinio vyr. inspektorė Denise Pye.

„Galiu patikinti gyventojus, kad kol buvo vykdoma ta operacija, visame regione budintys pareigūnai ir toliau ėjo savo pareigas, todėl tas trumpas vizitas neturėjo visiškai jokios įtakos bendram darbui“, – tvirtino ji.

„Norime, kad bendruomenės nariai žinotų, jog gali pasitikėti mūsų tarnyba ir laisvai kreiptis į bet kurį patruliuojantį pareigūną“, – sakė D. Pye.

„Malonu žinoti, kad senolė liko patenkinta, nes sugebėjome išpildyti bent vieną priešmirtinį jos norą“, – džiaugėsi inspektorė.

Verta paminėti, kad tokio tipo atvejis birtų policijos darbo praktikoje – ne pirmas. Kovo mėnesį teko patenkinti 104-erių metų Anne Brokenbrow norą būti suimtai. Apie šį moters troškimą pranešė Bristolio senelių globos namų personalas.

A. Brokenbrow vėliau prisipažino patyrusi malonių įspūdžių. „Praleidau puikią dieną, buvo įdomu. Nieko panašaus anksčiau nepatyriau. Man buvo uždėti antrankiai“, – džiūgavo 104-erių metų moteris.