Atstovė Žmogaus teisių tarybai nurodė, kad už nužudymą yra atsakinga Saudo Arabija. Ji teigė, kad susidorojimą inicijavo aukšti Saudo Arabijos pareigūnai.

Konferencijoje Agnes Callamard taip pat pranešė, kad JT turėtų imtis priemonių, kad užkirstų kelią organizuotiems disidentų nužudymams. Organizacija turėtų rasti būdą, kaip apsaugoti disidentus, į kuriuos yra nusitaikiusios jų šalių vyriausybės. Taip pat JT turėtų prižiūrėti, kaip valstybės atlieka tyrimus dėl jau nužudytų disidentų – JT turėtų įsitrauktį į tyrimus.

Paskutinį kartą J. Khashoggį, į JAV gyventi pasitraukusį žurnalistą, liudininkai matė įeinant į Saudo Arabijos konsulatą Stambule. Ten jis turėjo nuvykti tam, kad pasiimtų vedyboms reikalingų dokumentų. Manoma, kad konsulate aktyvus Saudo Arabijos princo kritikas J.Khashoggis buvo žiauriai nužudytas ir supjaustytas į gabalus, nors jo palaikai taip ir nebuvo rasti. Saudo Arabija kaltinimus įnirtingai neigia.

Vis dėlto JT specialioji atstovė Saudo Arabijos tvirtinimus, kad incidentas yra pačios šalies reikalas, atmetė. A. Callamard pabrėžė, kad incidentas įvyko Turkijoje, tad tai yra tarptautinis nusikaltimas ir Vienos konvencijos pažeidimas.

Pranešime A. Callamard sakė, kad Saudo Arabijos tyrėjams iš tiesų nepavyko prisikasti prie žurnalistą nužudyti įsakiusio asmens. Atstovė teigė radusi patikimų įrodymų, kurie skatina toliau tęsti tyrimą ir parodo, jog su incidentu yra susijęs Saudo Arabijos princas Mohammedas Bin Salmanas. A. Callamard pabrėžė, kad JT turėtų pradėti vykdyti atskirus tyrimus, nagrinėjančius disidentų nužudymus ir pradanginimus.