Jos išplatintame pareiškime teigiama, kad Marianas Radzajewskis mėgino perduoti Lenkijai Rusijos karinės medžiagos, kurioje buvo „valstybės paslapčių“.

Jis taip pat bandė įsigyti „slaptų rusiškų oro erdvės gynybos sistemų komponentų“, priduriama pareiškime.

Anot FSB, lenkas buvo suimtas, kai „mėgino užbaigti sandorį“.

„Tyrimo metu buvo patvirtinta, kad Marianas Radzajewskis veikė atsižvelgdamas į lenkų organizacijos, kuri yra viena pagrindinių (Lenkijos) nacionalinių ginkluotųjų ir specialiųjų pajėgų tiekėjų, interesus“, – nurodoma pareiškime.

Nuosprendį M. Radzajewskio byloje ją nagrinėjęs Maskvos teismas paskelbė už uždarų durų.

M. Radzajewskio advokatas, kurio žodžius cituoja naujienų agentūra „Interfax“, pareiškė, kad jo klientas „nesutinka su kaltinimų nuostatomis“ ir ketina apskųsti nuosprendį.

„Interfax“ žiniomis, M. Radzajewskis gimė 1977 metais ir dirbo direktoriumi vienoje transporto įmonėje Balstogėje – mieste Lenkijos šiaurės rytuose.

Pastaraisiais metais Rusijoje už šnipinėjimą nuteisiama vis daugiau asmenų. Daugelis bylų susijusios su Ukraina, bet neretai – ir su Lenkija bei Baltijos šalimis.

Balandžio mėnesį Rusijoje už šnipinėjimą buvo nuteistas kalėti 14 metų į pensiją išėjęs Norvegijos sienos apsaugos pareigūnas Frode Bergas.