Ontarijo provincijoje (Kanada) gyvenanti Tiffani O‘Brien papasakojo, kad per trumpą kelionę iš Kvebeko miesto į Torontą užmigo įsitaisiusi tuščioje eilėje buvusioje sėdynėje. Kai po kelių valandų keleivė nubudo, buvo maždaug vidurnaktis. Moteris kaipmat suvokė, kad sėdi prisisegusi diržu ir yra viena šaltame bei tamsiame lėktuve, informuoja portalas abcnews.go.com.

„Tvyrojo aklina tamsa, – sakė T. O‘Brien pirmadienį duodama interviu naujienų kanalui „CTV News“. – Pamaniau, kad tai kažkoks košmaras, kad tai negali vykti iš tiesų.“

T. O‘Brien sako tuojau pat nusiuntusi žinutę į Kvebeko oro uostą tą pačią dieną ją atvežusiai draugei, vardu Deanna Dale. Pastaroji nedelsdama paskambino į Toronto Pearsono tarptautinio oro uosto klientų aptarnavimo skyrių ir pranešė apie viename iš lėktuvų paliktą draugę.

Netrukus išseko T. O‘Brien telefono akumuliatorius.

Tada ją apėmė neviltis.

Jausdama kylančią paniką, T. O‘Brien įžengė į lakūno kabiną, ieškodama ko nors, kas galėtų padėti šaukiantis pagalbos. Ji rado žibintuvėlį. Jį įjungusi moteris patraukė prie lėktuvo lango su viltimi, kad kas nors pamatys šviesą.

Pasišviesdama žibintuvėliu T. O‘Brien rado kelią prie pagrindinių lėktuvo durų ir sugebėjo jas atidaryti. Deja, kilimo ir tūpimo takas buvo per žemai.

Taigi, T. O‘Brien beliko sėdėti tabaluojant pro durų angą iškištas kojas, nukreipus šviesos srautą į lėktuvo šoną ir tikintis, kad iš toli matomas atspindys atkreips kieno nors dėmesį.

Galop T. O‘Brien pastebėjo vienas vežimėlį su bagažu stūmęs ekipažo narys. Jis ir padėjo moteriai nusileisti ant žemės.

Apie įvykusį incidentą T. O‘Brien papasakojo birželio 19 d. paskelbtame pranešime. Jos draugė D. Dale jį persiuntė į „Air Canada“ oficialų „Facebook“ puslapį.

„Dėl nuo tada besikartojančių naktinių košmarų nesugebu pakankamai išsimiegoti – vis nubundu sunerimusi, kad esu užrakinta kokioje nors tamsioje vietoje“, – rašė T. O‘Brien.

Oro vežėjo „Air Canada“ atstovas, kalbėdamas su transliuotoju „ABC News“, patvirtino, kad toks incidentas iš tiesų buvo ir kad bendrovė iniciavo atitinkamą tyrimą.

„Ši keleivė po nusileidimo buvo palikta lėktuve, – patvirtino bendrovės atstovas sekmadienį paviešintame pranešime. – Aplinkybės iki šiol tiriamos, todėl dar negaliu pateikti jokios papildomos informacijos. Su keleive jau susisiekėme ir nuolatos palaikome su ja ryšį.“