Kelios dienos po to, kai iraniečiai numušė kitą JAV droną, kuris, Teherano teigimu, buvo įskridęs į Irano teritoriją, M. J. Zarifas sakė, kad gegužės 26-ąją amerikiečių gamybos „MQ9 Reaper“ buvo įskridęs į Irano oro erdvę. Tokie dronai taip pat plačiai naudojami kariniams smūgiams suduoti.

Per gegužės 26-osios incidentą dėl drono pirmą kartą buvo perspėta maždaug 20 val. 30 min., rodo paskelbtas žemėlapis. Kurios zonos laiku tai įvyko, nenurodyta, bet pirmasis perspėjimas buvo pasiųstas netrukus po to, kai dronas pateko į Irano teritoriją prie Asalujės miesto Bušehro provincijos pakrantėje.

Maždaug po valandos buvo pasiųsti dar du perspėjimai ir tada dronas paliko Irano oro erdvę, bet paskui vėl buvo priartėjęs prie sienos.

Įtampa tarp Vašingtono ir Teherano dar labiau išaugo Irano pajėgoms ketvirtadienį numušus kitą JAV droną. Tai buvo naujausias iš visos virtinės incidentų, įskaitant išpuolius prieš laivus strateginę reikšmę turinčiuose Persijos įlankos regiono vandenyse.

Iranas sakė, kad ketvirtadienį numuštas dronas pažeidė jo oro erdvę netoli Hormūzo sąsiaurio, bet JAV tai neigia.

Reaguodamos JAV pasirengė smogti karinį smūgį Iranui, bet prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sakė jį paskutinę minutę atšaukęs.

Įtampa tarp abiejų šalių yra smarkiai padidėjusi po išpuolių prieš tanklaivius Persijos įlankos regione, dėl kurių JAV kaltina Iraną. Teheranas šiuos kaltinimus kategoriškai neigia.