Vyriausybė atsisakė patenkinti demonstrantų reikalavimus, nors šimtai tūkstančių žmonių buvo išėję į gatves priešintis ekstradicijos įstatymui.

Šis judėjimas peraugo į platesnį pasipriešinimą prieš Honkongo lyderės Carrie Lam administraciją.

Opozicijos grupės, kurioms pavyko suorganizuoti didžiausius politinius protestus per Honkongo istoriją, reikalavo, kad šis įstatymo projektas būtų visiškai atšauktas, o C. Lam – atsistatydintų.

Susirinkę prie Honkongo vyriausybės pagrindinio komplekso prieš rytinį eismo piką šimtai protestuotojų – daugelis užsidėję kaukes ir skanduojantys protestus prieš vyriausybę – patraukė į Harkcorto kelią, esantį šalia parlamento pastato, ir kuriam laikui visiškai blokavo šią svarbią miesto arteriją, bet vėliau leido daliai transporto priemonių lėtai pravažiuoti.

Protestuotojai, per demonstracijas prieš vyriausybę aiškių lyderių neturėję, buvo raginami „rengti iškylas“ prie parlamento.

Daugelis sėdėjo iškleidę skėčius nuo saulės, kiti purškė vandenį, kad atsivėsintų per kaitrą. Dalis susirinkusių prisiglaudė pavėsyje po vienu viaduku netoli vyriausybinio komplekso.

„Fiziškai ir protiškai esu labai pavargęs. Tačiau kito būdo nėra. Kaip honkongietis negali neišeiti“, – sakė 21 metų studentas Cheung Po Lamas.

„Esu labai nepatenkintas... (vyriausybės) nusistatymu“, – pridūrė jis.

Kai kurie susirinkusieji prie vyriausybės komplekso atsinešė plakatų su užrašais, raginančiais policiją nešaudyti į demonstrantus. Pastarąją savaitę tarp saugumo pareigūnų ir protestuotojų retkarčiais prasiverždavo smurtas.

Protestuotojai taip pat nori, kad būtų paleisti žmonės, sulaikyti per tuos susirėmimus, ir būtų ištirti kaltinimai dėl policijos žiaurumo.

„Vyriausybė vis dar neatsakė į mūsų reikalavimus. Po daugybės dienų... jie tebekalba niekus ir stumia kaltę vienas kitam, – naujienų agentūrai AFP sakė 28 metų protestuotoja Poyee Chan. – Taigi, man atrodo, kad turim išeiti ir jiems pasakyti: mes, piliečiai, tokio apsimestinio atsako nepriimsime.“