„Prezidentas buvo informuotas apie pranešimus dėl raketų smūgio Saudo Arabijos Karalystėje“, – sakoma Baltųjų rūmų atstovės Sarah Sanders pranešime.

„Įdėmiai stebime padėtį ir toliau konsultuojamės su mūsų partneriais ir sąjungininkais“, – pridūrė ji.

Saudo Arabijos tarnybos kol kas nepatvirtino pranešimų apie minėtą ataką.

Vėlai trečiadienį Jemene veikiantys Irano palaikomi husių sukilėliai nurodė smogę elektrinei pietinėje Džizano provincijoje, sakoma pranešime, paskelbta per šio judėjimo televiziją „al Masirah“.

Anksčiau trečiadienį Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kovojanti su husiais, nurodė, kad Jemeno oro erdvėje buvo perimtas viena sukilėlių bepilotė skraidyklė.

Koalicija nuo 2015 metų kovo vykdo intensyvius bombardavimus Jemene, per kuriuos žuvo daug civilių. Pastarosiomis savaitėmis husiai suintensyvino raketų ir sprogstamaisiais įtaisais apginkluotų dronų atakas kitapus sienos.

Praeitą savaitę husiams paleidus raketą į tarptautinį oro uostą pietiniame Abhos mieste buvo sužeisti 26 civiliai. Koalicija pažadėjo imtis „griežtų“ atsakomųjų veiksmų.

Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ praeitos savaitės smūgį pasmerkė kaip galimą „karo nusikaltimą“ ir paragino husius nedelsiant sustabdyti visas atakas prieš civilinę infrastruktūrą Saudo Arabijoje.

Šie smūgiai buvo surengti regione tvyrant padidėjusiai įtampai su Iranu. Saudo Arabija ne kartą kaltino Teheraną aprūpinant sukilėlius Jemene modernia ginkluote, bet Iranas šiuos kaltinimus neigė.

Po pastarųjų sukilėlių atakų Saudo Arabijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad koalicijos aviacija intensyvina antskrydžius prieš husių pozicijas Jemeno šiaurinėje Chadžos provincijoje ir sukilėlių kontroliuojamoje sostinėje Sanoje.

Koalicija pradėjo ginkluotus veiksmus Jemene 2015 metais, kai šios šalies prezidentas Abedrabbo Mansouras Hadi pabėgo į Saudo Arabiją, sukilėliams priartėjus prie jo vyriausybės paskutiniosios kontroliuotos teritorijos antrajame pagal dydį Adeno mieste ir jo apylinkėse.

Nuo to laiko konfliktas Jemene nusinešė dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių, įskaitant daugybę žuvusių civilių, nurodo pagalbos agentūros.

Jungtinės Tautos padėtį Jemene laiko didžiausia dabartine humanitarine krize: pagalbos reikia daugiau kaip 24 mln. jemeniečių – daugiau kaip dviem trečdaliams šalies gyventojų.