Atitinkamą pareiškimą ministras padarė trečiadienį išsiųstame savo laiške parlamentui.

Šių veiksmų imtasi prokuratūros prašymu, nurodė G. Grapperhausas, tačiau daugiau detalių neatskleidė.

„Vyriausybė mano, kad valstybinės prokuratūros sprendimas pradėti baudžiamąjį persekiojimą, yra svarbus žingsnis ieškant tiesos ir teisingumo (katastrofos) aukoms ir jų artimiesiems“, – rašoma ministro laiške.

Jungtinės tyrėjų grupė (JIT), sudaryta iš Australijos, Belgijos, Malaizijos, Nyderlandų ir Ukrainos atstovų, trečiadienį įvardino keturis įtariamuosius, prisidėjusius prie reisu MH17 skridusio lėktuvo katastrofos.

Nyderlandų vadovaujama komanda per spaudos konferenciją pranešė, kad dėl Malaizijos oro linijų orlaivio numušimo patrauks baudžiamojon atsakomybėn Rusijos piliečius Igorį Girkiną, Sergejų Dubinskį ir Olegą Pulatovą bei ukrainietį Leonidą Charčenką.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs laineris „Boeing 777“ 2014 metų liepos 17 dieną sudužo netoli prorusiškų Rytų Ukrainos separatistų bastiono Donecko. Žuvo visi 298 lėktuve buvę žmonės, įskaitant daug olandų.

Lėktuvo nuolaužos išsibarstė didžiulėje teritorijoje, o dėl incidento Maskvos ir Vakarų santykiai, jau įtempti dėl konflikto Rytų Ukrainoje, dar labiau pašlijo.