Pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnai antradienį pranešė, kad nuo gegužės iš šalies išskirtinės ekonominės zonos prie Jamato gūbrio išvarė daugiau kaip 300 Šiaurės Korėjos valčių.

Patruliniai kateriai panaudojo vandens patrankas prieš pusšimtį žvejybos laivelių iš Šiaurės Korėjos, nepaisiusių įspėjimų atsitraukti.

Pakrančių apsaugos tarnybos filmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip vieno Šiaurės Korėjos medinio laivo įgulos nariai apipurkšti vandeniu meta meškerę.

Japonijos valdžia suintensyvino patruliavimą toje zonoje, pastaraisiais metais ten smarkiai padaugėjus Šiaurės Korėjos laivų brakonieriavimo atvejų.

Ekspertai sako, kad Šiaurės Korėjos žvejai plaukia toli į jūrą, kad patenkintų vyriausybės reikalavimus sugauti daugiau laimikio.

Tačiau jų laivai paprastai yra seni, prastai aprūpinti ir dažnai genda arba pristinga degalų. Be to, žvejai beveik neturi galimybių prisišaukti pagalbą.

Prie Japonijos krantų kartais aptinkamos ir laivelių su mirusiais įgulų nariais – vietos žiniasklaida juos vadina „laivais vaiduokliais“.