Nuo alkoholio apsvaigęs vyras tanku T-55 važinėjo Pajęczno gatvėmis vėlų ketvirtadienio vakarą, birželio 13 d.

Policijai sureagavus į ne vieną gautą pranešimą ir atvykus į įvykio vietą, sovietų tankas buvo pastatytas gatvės važiuojamojoje dalyje.

Ketvirtadienį vakare, beveik 22 val., Povieto policijos nuovados pareigūnai sureagavo į neįprastus pranešimus apie gatvėmis važiuojantį tanką, praneša „Twoje Pajęczno“.

Lenkijoje girtas tankistas važinėjo miestelio gatvėmis

Atvykę į Mickiewicza gatvę, policininkai pamatė vyrą, stovintį prie tanko. Jis buvo šios neįprastos transporto priemonės keleivis. Taip pat policijos pareigūnai šalia išvydo neblaivų 49-erių metų vyrą, kuris ir vairavo tanką.

Paaiškėjo, kad vyras turi teisę vairuoti T-55, tačiau gali tik užvažiuoti ir nuvažiuoti nuo tankui transportuoti skirtos priekabos, o ne važinėti gatvėmis vidury nakties.

Taip pat akivaizdu, kad 49-erių metų vyras 45 tonų svorio karinę mašiną turi vairuoti būdamas visiškai blaivus. Situacija dar pablogėjo policininkams išsiaiškinus, kad tankas neapdraustas.

Pareigūnai T-55 patraukė nuo kelio tik apie 5 val., kai buvęs kareivis padėjo pritvirtinti tanką prie techninės pagalbos vilkiko.

Lenkijoje girtas tankistas važinėjo miestelio gatvėmis

Tikriausiai galvojate, kaipgi nutiko šis kurioziškas įvykis? Pasirodo, gabenant tanką ant priekabos, ji buvo pažeista, todėl reikėjo ją trumpam iškrauti ir sutaisyti.

Kol priekaba buvo remontuojama, neblaivus vyras nusprendė pasivažinėti Pajęczna gatvėmis, užuot palaukęs ir užvažiavęs atgal ant priekabos, kaip privalėjo padaryti.

49-erių metų „tankistą“ sulaikė policija, išsiblaivęs jis buvo apklaustas. Už vairavimą neblaiviam jam gresia iki dviejų metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau už tiesioginio pavojaus sukėlimą kitiems eismo dalyviams vyrui gali tekti praleisti už grotų iki aštuonerių metų.

T-55 tankas