Jam buvo 67-eri.

Skelbiama, kad M. Morsi netikėtai blogai pasijuto ir susmuko teismo posėdyje pasakęs kalbą dėl jam iškeltų kaltinimų šnipinėjimu. Jo palaikai išvežti į ligoninę. Pagal vieną iš versijų, jį ištiko širdies priepuolis.

M. Morsi buvo pirmasis demokratiškai išrinktas Egipto prezidentas, nušalintas nuo valdžios 2013-aisiais po masinių protestų, kuriuose reikalauta jo atsistatydinimo. Vėliau visą laiką praleido kalinamas.

Jis buvo vienas iš kaltinamųjų keliose baudžiamosiose bylose, iškeltose islamistų lyderiams, taip pat ir susijusiose su šnipinėjimu, valstybės išdavimu ir protestuotojų užpuolimu.

2015 metais Egipto teismas skyrė jam laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už šnipinėjimą Katarui, o vėliau – mirties bausmę už pabėgimo iš kalėjimo planavimą. 2016-aisiais mirties bausmė eksprezidentui buvo atšaukta.

Dar 2014 metais M. Morsi advokatai pateikė teismui medicininius dokumentus, patvirtinančius, kad jų ginamasis serga epilepsija.

Anksčiau jam buvo atlikta smegenų operacija, tai išprovokavo periodiškai pasikartojančius ūmius priepuolius.

Kaip teigė teisininkai, esant tokiai diagnozei, eksprezidentas negali būti laikomas izoliuotas vienutėje. Jie reikalavo skirti jam namų areštą.

Turkijos, Kataro lyderiai reiškia užuojautą dėl M. Morsi mirtie

Kataro emyras šeichas Tamimas bin Hamadas al Thani ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį išreiškė užuojautą dėl nuverstojo Egipto prezidento Mohamedo Morsi mirties.

„Su giliu liūdesiu sutikome naujienas apie buvusio prezidento dr. Mohamedo Morsi staigią mirtį. Reiškiu jo šeimai ir Egipto tautai brolišką užuojautą“, – parašė Kataro lyderis socialiniame tinkle „Twitter“.

Kataras buvo vienas pagrindinių islamiškų pažiūrų lyderio M. Morsi, vadovavusio Egiptui vienus metus, rėmėjų.

Tuo metu R. T. Erdoganas pavadino teisme mirusį Egipto eksprezidentą „broliu“ ir „kankiniu“ ir išreiškė užuojautą dėl jo netekties.

„Tegu Alachas pasigaili mūsų brolio, mūsų kankinio Morsi“, – sakė Turkijos prezidentas, su M. Morsi palaikęs artimus santykius.