Mergaitės košmaras prasidėjo sulaukus dešimties – nuo tada patėvis Henri Michelle Piette‘as ją seksualiai išnaudojo. 1997 metų sausio 31 dieną jis pasiuntė savo sūnų pilku pikapu mergaitę po pamokų pasiimti iš mokyklos. O tada pats mergaitę nuvežė į viešbutį Tulsoje, esantį už dviejų valandų kelio.

Pirmiausia patėvis Rosalyn melavo, kad prie jų netrukus prisijungs mama, bet vos tik išvažiavo iš miesto, pareiškė, kad motina jos nebenori, tad ji niekam nereikalinga. Ir perspėjo, kad pateks į rimtą bėdą, jeigu kada nors gyvenime sugalvos grįžti namo.

„Nežinojau, kas vyksta. Staiga paaiškėjo, kad ten nebus mamos, nebus brolių. Nebus nieko iš mano šeimos – tik aš ir tas vyras“, – pasakoja patėvio pagrobta moteris.

Praėjo daugiau nei du dešimtmečiai, kol šis košmaras pagaliau baigėsi. Per tą laiką Rosalyn nuolat kentė patėvio seksualinę ir fizinę prievartą. Ji pasakojo, kad patėvis, kol jie keliavo po Ameriką ir Meksiką, vertė ją elgetauti ir nuolat keisti tapatybę, teigia prokurorai.

Rosalyn nuo patėvio pagimdė devynis vaikus. Pirmasis gimė, kai jai buvo tik 15 metų. Galiausiai 2016 metų liepą jai pavyko pabėgti į Jungtinių Valstijų konsulatą Meksikoje ir paprašyti pagalbos.

Pirmadienį, birželio 10 dieną, Oklahomos rytų apygardos prokuratūra informavo, kad 63 metų H. M. Piette‘as pripažintas kaltu dėl nepilnametės pagrobimo siekiant ją seksualiai išnaudoti. Jam taip pat pateikti kaltinimai seksualiniu priekabiavimu, vaiko išnaudojimu ir pirmojo laipsnio nepilnametės išžaginimu. Jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

„Žinau, kad šis nuosprendis negali užgydyti žaizdų, kurias paliko kaltinamojo veiksmai. Jis tik padės pasirūpinti, kad jis daugiau neprasikalstų“, – sakė prokuroras Brianas J. Kuesteris.

R. McGinnis gimė ir augo Springfilde, Minesotos valstijoje. Mokykloje ji buvo pavyzdinga mokinė, griežė smuiku, o užaugusi svajojo būti veterinarė. Jos motina, išsiskyrusi su mergaitės biologiniu tėvu, su H. M. Piette‘u susipažino dalindama skrajutes. Jie labai greitai susidraugavo, netrukus užgimė ir romantiški jausmai. Kai R. McGinnis buvo dešimt, mamos draugas paskatino visą šeimą keltis gyventi į Oklahomą. Dabar Rosalyn sako mananti, kad tai buvo sąmoningas žingsnis, siekiant atskirti jos šeimą nuo giminaičių.

„Jis labai tiksliai žinojo, kas jo taikinys, ir ko jis siekia“, – KSHB sakė R. McGinnis.

1997 metų sausį, kai R. McGinnis buvo pagrobta, jos motina jau buvo išsiskyrusi su H. M. Piette‘u po trumpiau nei metus trukusios santuokos ir persikėlusi į nuo smurto artimoje aplinkoje kenčiančių moterų prieglaudą. Kai dukra po pamokų negrįžo namo, Rosalyn motina iš karto kreipėsi į policiją ir pranešė, kad buvo pagrobta jos šeštoje klasėje besimokanti dukra.

Policijos pareigūnai H. M. Piette‘o neberado. Jis su Rosalyn ir keliais vaikais iš ankstesnių savo santykių sėkmingai pabėgo. Tulsoje jie skubiai pakeitė automobilį, nes nenorėjo būti atpažinti. Maždaug metus jie keliavo po Jungtines Valstijas, gyveno viešbučiuose, rančose ir nameliuose ant ratų – nuo Montanos iki Arizonos ir Kalifornijos. Galiausiai kirto sieną ir atsidūrė Sonoroje, Meksikoje.

Jis privertė merginą persidažyti juodai plaukus ir nešioti akinius – kad niekas jos neatpažintų.

Mergina daugybę kartų bandė pabėgti, tačiau nesėkmingai – ją visada sučiupdavo, o pasekmės būdavo skaudžios.

„Galiausiai atėjo tokia diena, kai man paprasčiausiai pasidarė vienodai, nes tiesiog įpratau“, – prisipažįsta ji. Vėliau Rosalyn ir jos netikri broliai ir seserys pareigūnams pasakojo, kad jų pagrobėjas dažnai vartojo metamfetaminą ir juos kankino lazdomis, akmenimis ir peiliais. Vyras vertė savo įkaitus elgetauti ir vogti – esą, jie taip turėjo užsidirbti pragyvenimui, liepė vadintis išgalvotais vardais ir už menkiausius prasižengimus žiauriai mušdavo.

Rosalyn sako, kad buvo išnaudojama kone kiekvieną dieną. Prieš paliekant Oklahomą, kai jai buvo vos vienuolika, H. M. Piette‘as surengė „vestuvių ceremoniją“, kurios metu juos sutuokė netikras paauglės brolis. Vėliau jis tyrėjams papasakojo, kad smurtauti linkęs tėvas jį buvo savotiškai užprogramavęs.

Per pirmuosius metus kelyje Rosalyn pastojo, tačiau patyrė persileidimą. Persigandusi ir pasimetusi ji nesuprato, kas vyksta. Patėvis nurodė paprasčiausiai vaisių nuleisti į tualetą, prisimena ji. Maždaug po trejų metų ji pagimdė pirmą savo vaiką – autobusiuke Meksikoje. Tada jai buvo penkiolika.

Viešumoje H. M. Piette‘as tvirtino, kad R. McGinnis yra jo dukra, kuri pastojo nuo savo vaikino meksikiečio. Jis versdavo merginą rašyti jo diktuojamus laiškus, taip sukurdamas įspūdį, kad ji po šalį keliauja kaip bėglė. Kai Rosalyn sukako 18 metų, patėvis ją privertė nueiti į policijos nuovadą Arizonoje ir pasakyti, kad ji buvo priversta pabėgti iš namų savo noru dėl blogos situacijos namuose. Tokiu būdu ji buvo išbraukta iš valstybinio dingusių asmenų sąrašo.

„Mašiną pasistatė už trijų kvartalų nuo Finikso policijos departamento, kartu su juo buvo trys mano vaikai. Detaliai paaiškino, ką turiu pasakyti pareigūnams. Sakė, kad, jeigu negrįšiu dviejų valandų, daugiau niekada nebepamatysiu savo vaikų“, – „People“ pasakojo R. McGinnis.

Gyvenimas Meksikoje priminė pragarą. Vyresnieji R. McGinnis vaikai pareigūnams pasakojo, kad tėvas juos mušdavo viskuo, kas pasitaikydavo po ranka, dažnai tampydavo už plaukų ir netgi grasino mačete. Jo dukros prisipažino patyrusios seksualinę prievartą. Jeigu kas nors pabandydavo sprukti, H. M. Piette‘as nepaklusniuosius rasdavo ir žiauriai nubausdavo. Vertė elgetauti, o gautus pinigus atimdavo ir išleisdavo alkoholiui ir narkotikams. Galiausiai vyriausiam sūnui, kuris tuo metu jau buvo paauglys, pavyko pabėgti.

Smurtas prieš moteris

Vieną 2016 metų pradžios dieną R. McGinnis kartu su vaikais nuėjo apsipirkti į maisto prekių parduotuvę. Prie kasos ji susizgribo, kad stinga pinigų. Už jos eilėje stovėjusi angliškai kalbanti pora sutiko padėti, užsimezgė pokalbis.

Nuo pat pirmos akimirkos pora, kuri sutiko būti įvardyti tik kaip Lisa ir Ianas, teigia pajutusi, kad kažkas čia ne taip. Kai ėmė atrodyti, kad su Rosalyn ir jos vaikais mezgasi draugystė, H. M. Piette‘as perkraustė šeimą į lūšną atokiame kalnų kaimelyje, tačiau ryšys nenutrūko. Vieną dieną, kai vyras netyčia išsidavė, kiek jam iš tikrųjų metų – 62, Lisa, kuri žinojo, kad tuo metu Rosalyn buvo 32 metai, o ji turėjo paauglį sūnų, pradėjo skaičiuoti.

„Čia kažkas ne taip. Čia kažkas labai ne taip“, – prisimena tada mąsčiusi.

Įsitikinusi, kad H. M. Piette‘as negirdi, Lisa R. McGinnis pasakė jaučianti, kad kažkas čia ne taip, ir pasiūlė pagalbą. Po kelių savaičių, kai H. M. Piette‘as, apsvaigęs nuo alkoholio kietai įmigo, R. McGinnis vaikams paliepė paskubomis pasiimti drabužių, išsikvietė taksi ir nuvažiavo pas bičiulių porą.

Iki tos akimirkos R. McGinnis naujai savo bičiulei tvirtino, kad jos vardas – Stephanie. Po dviejų savaičių svečiuose, bet draugiškuose namuose ji galiausiai prisipažino, kad tikrasis jos vardas yra Rosalynn McGinnis, o vyras, kurį jį pažinojo kaip Billą, yra jos patėvis Henri Piette‘as. Lisa internete įvedė jos vardą, ir paieškos lange iššoko dingusių asmenų sąrašas. R. McGinni vaikų panašumas į motiną buvo tikrai šokiruojantis.

„Ji pasisuko į mane ir pasakė: laukiau dvidešimt metų, kad kas nors atliktų matematinių skaičiavimų ir išsiaiškintų, kad penkiolikos ar šešiolikos metų merginai nenormalų pradėti gimdyti vaikus“, – žurnalistams pasakojo Lisa.

R. McGinnis 2016 metų liepą kartu su aštuoniais vaikais nuvyko į Jungtinių Valstijų konsulatą Nogaleso mieste. Netrukus susitiko ir su vyriausiuoju sūnumi. Kol šeima iš naujo kūrėsi gyvenimą Jungtinėse Valstijose, FTB ieškojo H. Piette‘o.

Kai 2017 metų rugsėjį jis pasirodė Jungtinių Valstijų ambasadoje Meksikoje ir paprašė naujo paso, vyras buvo sulaikytas. Teismo įrašuose nenurodoma, kas nutiko kartu su R. McGinnis išvežtiems nusikaltėlio vaikams, tačiau du iš jų bendravo su tyrėjais ir patvirtino, kad ji buvo pagrobta ir išnaudojama.

Per apklausas FTB ir prokuratūroje H. Piette‘as sakė manęs, kad dvylikmetė R. McGinnis buvo pakankamai emancipuota ir subrendusi, jog su juo išvyko savo noru. Vyras prisipažino turėjęs lytinių santykių su tuomet nepilnamete mergaite, susilaukęs su ja devynių vaikų, mušęs ją beisbolo lazda ir sulaužęs ranką.

Tik visos savo kaltės vyras nepripažino, tvirtindamas tyrėjams, kad nėra monstras, o vėliau žurnalistams pareiškė, kad net 99 proc. jam pateiktų kaltinimų yra melas.

„Niekada nežaginau savo vaikų. Mylėjausi tik su savo žmona. Mes buvome susituokę“,– sakė jis.

Po to, kai skriaudikas buvo sulaikytas, R. McGinnis „People“ sakė, kad žodis palengvėjimas neatspindi to, ką ji dabar jaučia.

„Mano vaikai ir aš kentėjome diena iš dienos, ir viskas dėl to antžmogio užgaidų. Dabar labai džiaugiamės susigrąžintu gyvenimu ir laisve, tikimės, kad mūsų laukia šviesus rytojus“, – sakė moteris.