SANA teigimu, dalį Alepo apylinkių ir didžiąją dalį kaimiškų Idlibo provincijos vietovių kontroliuojanti THS vėlai vakare surengė išpuolį, per kurį kiek piečiau Alepo esančiame Vadihio kaime dar 15 žmonių buvo sužeisti.

Naujienų agentūra paskelbė į ligoninę atvežtų aukų nuotraukų. Tarp jų buvo sutvarstytų vyrų ir vaikų, gulinčių ant neštuvų ir apklotų storomis antklodėmis.

Paskelbtą aukų skaičių patvirtino padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR). Jos duomenimis, tarp žuvusiųjų yra penki vaikai, o ataką esą įvykdė Alepo kaimo vietovėse veikiantys džihadistai.

Vis tik Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi grupė nepatikslino, ar už išpuolį atsakinga HTS ar kiti ją palaikantys džihadistai.

Ataka buvo įvykdyta Sirijos vyriausybės pajėgoms kovojant su HTS ekstremistais netoliese esančioje Chamos provincijoje.

Pasak SOHR, šeštadienį per kautynes Chamos kaimo vietovėse žuvo daugiau nei 35 kovotojai – daugiausiai priklausę provyriausybinėms pajėgoms.

Tris milijonus gyventojų turintis Idlibo regionas turėtų būti apsaugotas nuo plataus masto Damaskui ištikimų pajėgų puolimo pagal rugsėjį Rusijos ir Turkijos pasirašytą sutartį dėl buferinės zonos kūrimo.

Tačiau šis susitarimas taip ir nebuvo visiškai įgyvendintas, nes džihadistai atsisakė atsitraukti nuo planuotos demilitarizuotos zonos ribų.